Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 års fengsel for bildrap i USA

Kvinnen som kjørte på en mann og senere lot ham dø av skadene mens han hang fast i frontruta hennes, har blitt dømt til 60 års fengsel for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen brukte fredag kveld under én time på å finne sykepleierassistenten Chante Mallard (27) skyldig i drap. Aktor hadde lagt ned påstand om livstid, men hun fikk altså 50 års straff for drap, pluss 10 år for bevisødeleggelse. Mallard brøt ut i gråt da dommen ble lest opp.

En medisinsk ekspert som vitnet i saken hevdet at offeret, den hjemløse Greg Biggs (37), ville ha overlevd hvis han hadde fått hjelp etter påkjørselen.

Istedenfor å hjelpe Biggs, kjørte den ruspåvirkete kvinnen tre kilometer til sitt hjem, og parkerte bilen i garasjen. Der fikk han en sakte og grusom død etter å ha blødd ihjel.

Senere på ulykkesnatten i oktober 2001 skal Mallard sammen med noen venner ha planlagt hvordan hun skulle kvitte seg med liket. Den lemlestede kroppen til Greg Biggs ble to dager senere dumpet i en park i Fort Worth. Biggs ble funnet med naken underkropp liggende i en haug på en lekeplass.

Politiet sto helt uten spor i saken i fire måneder, helt til de mottok tips om at Chante Mallard hadde snakket om drapet på en fest. Da de sjekket garasjen hennes, fant de en bulket bil med blodflekker på panseret, og et passasjersete som var satt fyr på.

- Ikke skyldig

Chante Mallard har hele tiden hevdet hun var altfor påvirket av alkohol og narkotika til å kunne gjøres ansvarlig for sine handlinger. Hun skal ha fått full panikk etter ulykken, og ante ikke hva hun skulle gjøre. Etter å ha forlatt Biggs i garasjen, skal hun ha gått tilbake til ham flere ganger og bedt ham om unnskyldning.

Blant vitnene var også offerets sønn, 20 år gamle Brandon Biggs, som uttrykte dyp sorg over at faren aldri fikk møte kjæresten hans, eller fikk overvære hans avslutning på high school.

Mallards to venner som hjalp til med å gjemme liket, slapp unna med henholdsvis ni og ti års fengsel.

LÅST INNE: Mallards hjem i Texas, der hun lot en døende mann bli hengende fast i frontruta på bilen hennes.
SAKTE DØD: Den hjemløse Greg Biggs (37) kunne ha vært i live i dag hvis han hadde fått hjelp.