Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 biler kjedekollisjon på klink is i Bergen

E39 åpent igjen klokka 10.

 KLINK IS:  Klokka 10 ble nordgående løp av E16 ved Eidsvåg åpnet etter  kjedekollisjon der 60 biler var innblandet. Veien var som en skøytebane da bilførerne mistet kontrollen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
KLINK IS: Klokka 10 ble nordgående løp av E16 ved Eidsvåg åpnet etter kjedekollisjon der 60 biler var innblandet. Veien var som en skøytebane da bilførerne mistet kontrollen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Så mange som 60 biler var involvert i en gigantisk kjedekollisjon ved Eidsvåg-tunnellen  i Åsane bydel i Bergen. Det melder Bt.no.

E39 ble først åpnet for trafikk igjen klokka 10.

Det var klink is på veiene i Bergen mandag morgen, noe som førte til store trafikkproblemer. De første meldingene om kjedekollisjon på E39 kom klokka 6.31.

- Det er et strekke på 200 meter med nedoverbakke. 60 biler er involvert på strekket her, mens det er 40 biler som har skader, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen ved Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Hvordan har dette skjedd?

- Det er som sagt nedoverbakke og veldig glatt så de har nok ikke fått stoppet. Det er en ganske trafikkert vei, sier operasjonslederen.

Politiet fikk de første meldingene om kollisjonen klokken 6.31.

- Tre personer er kjørt vekk, to til Haukeland sykehus og en til legevakt, opplyser politiet.

Ifølge politiet er det å få ryddet veien førsteprioritet nå, men med et så stort antall biler involvert kan dette ta sin tid.

Det er svært glatte veier flere steder i Bergens-området og politiet oppfordrer folk om å ta det rolig i trafikken.

Ved Eidsvågneset er veien stengt fordi en buss står fast på glattisen og det er også meldt om en annan trafikkulykke på morgenkvisten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media