60 dagers fengsel etter bussulykke

En 51 år gammel bussjåfør fra Nordland er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel etter bussulykken ved fornøyelsesparken Tusenfryd i Ås utenfor Oslo i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 20 personer ble skadd, fire av dem alvorlig, da bussen kom over i feil kjørefelt på E6 og kolliderte med en tømmerbil. Sjåføren ble dømt for at uaktsomhet og for at det ikke var montert diagramskive i fartsskriveren på bussen.

Streng straff

Indre Follo herredsrett fastslo straffeskyld ut fra en samlet vurdering. Under straffeutmålingen ble det lagt vekt på at allmennpreventive hensyn gjør det nødvendig med en forholdsvis streng straff ved uaktsomme feilhandlinger. Imidlertid har retten tatt i betraktning at domfelte i ettertid har vist omtanke og omsorg for de skadde, og at ulykken har gått sterkt inn på han.

I tillegg til fengselstraffen, er 51-åringen dømt til å betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Under rettsforhandlingene erkjente sjåføren straffeskyld for å ha handlet uaktsomt.

Forvirret av skilt

Det var 7. juli i fjor at turbussen med 43 passasjerer dro fra Oslo med kurs sørover mot Gardasjøen i Nord-Italia. Like før bussen kom til Vinterbrosletta, hvor E6 og E18 møtes og veien utvides fra ett til to kjørefelt, svingte sjåføren over i feil kjørefelt. Bussjåføren har forklart retten at han ble forvirret av et trafikkskilt. Skiltet ble fjernet av Vegvesenet like etter ulykken.