DOBBEL KATASTROFE: Nesten 60 er døde etter at to tropiske sykloner rammet Filippinene i forrige uke. Mange landsbyer er avskåret fra omverden på grunn av kraftige flommer og stor vannføring i elver. Her sliter en mann med å krysse en oversvømt gate ved hjelp av et tau. Foto: AFP PHOTO/JAY DIRECTO/SCANPIX
DOBBEL KATASTROFE: Nesten 60 er døde etter at to tropiske sykloner rammet Filippinene i forrige uke. Mange landsbyer er avskåret fra omverden på grunn av kraftige flommer og stor vannføring i elver. Her sliter en mann med å krysse en oversvømt gate ved hjelp av et tau. Foto: AFP PHOTO/JAY DIRECTO/SCANPIXVis mer

60 drept av to sykloner på Filippinene

Traff landet med dagers mellomrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 60 personer er så langt døde og mange landsbyer fortsatt isolert, etter at Filippinene på kort tid ble hamret av de to tropiske syklonene Nesat og Nalgae.

Flomvannet, som så smått er i ferd med å trekke seg tilbake i nord, har tvunget strandede innbyggere til å søke tilflukt på hustak, hvor de i enkelte tilfeller har oppholdt seg i dagevis, sier ordfører i byen Calumpit til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- Vi trenger redningsteam med gummibåter. Vi må distribuere mat og vann ti familier som står fast på tak. Jeg kan ikke nå dem alle personlig, sier Calumpit-ordfører James de Jesus.

Frykt for plyndrere har ført til at mange rammede nektet å la seg evakuere til tryggere grunn, og James de Jesus anmoder myndighetene om mobilisere ytterligere politifolk til å vokte eiendommer og hjem.

Den tropiske syklonen Nesat ble etterfulgt av Nalgae i forrige uke med bare dagers mellomrom. Filippinene blir årlig truffet av rundt 20 tropiske stormer og sykloner.