60 fartsbøter på avveie

NRK-kjendis Espen Graff og drøyt 60 andre trafikksyndere fikk sine forenklede forelegg feilsendt fra politiet på Romerike. - Lite hyggelig, sier programlederen i TV-sporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har kjørt bil i 13 år og har ikke fått en eneste fartsbot. Først når Dagbladet viser meg et brev som er stilet til meg, skjønner jeg at noe er galt, sier programlederen.

Bilen hans og nær sytti andre biler er avfotografert i en automatisk trafikkontroll på E6 ved Ørbekk ved Minnesund forrige helg.

Var i Liverpool

Men i stedet for å varsle dem som skal ha et forenklet forelegg, er samtlige brev puttet i én konvolutt og sendt til en og samme person.

- Det er godt mulig at bilen min kan ha kjørt i 93 km/t i 80-sonen på E6. Men det var garantert ikke jeg som satt bak rattet. Den 11. november var jeg i Liverpool på jobb, sier Espen Graff.

Forundret

- Vet du hvem som kjørte?

- Kanskje! Problemet er at flere personer hadde tilgang til den, sier Graff.

TV-kjendisen er ikke personlig opprørt, men vedgår at han er forundret over politiet.

- En trafikkforseelse er vel ingen alvorlig forbrytelse. Men det er underlig at politiet ikke har bedre rutiner. Forhåpentligvis vil de se på saken, når et slikt brev til nesten 70 mennesker havner hos en tilfeldig annen person, sier han.

Beklagelig

Vaktsjef Jan Martin Øien ved Romerike politidistrikt beklager det som har skjedd.

- Her må det ha skjedd en svikt i vår rutiner, dette skal ikke skje. Hva som har hendt, vet jeg ikke, men rette vedkommende skal varsles slik at feilen blir rettet opp, sier han.

BØTELAGT: - Jeg er forundret over at politiet sender forelegg ment for meg til et fremmed menneske. For øvrig var jeg i Liverpool da bilen min ble tatt i trafikkontroll, sier TV-sportens Espen Graff.