Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 forgiftet av bjørne-biff

MOSKVA (NTB-AP): Den russiske bjørnen er ikke til å spøke med, i alle fall ikke for dem som setter den til livs. Over 60 mennesker ble i helga alvorlig matforgiftet i byen Zima i Sibir, etter å ha spist dårlig bjørnekjøtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået ITAR-Tass var det 28 barn blant de 61 som i går kveld var brakt til sykehus, og for 12 av de matforgiftede var situasjonen akutt.

Ifølge lokalt helsepersonell kom det dårlige bjørnekjøttet fra en krypskytter, som hadde røykt kjøttet hjemme på gården og solgt det videre uten å ta omveien om den obligatoriske veterinær-kontrollen.

23 kilo av det dårlige kjøttet skal angivelig være solgt i Zima, og mesteparten er åpenbart alt satt til livs, skal en tro trafikken på byens sykehus.

Noe av kjøttet skal også ha funnet veien til andre deler av Sibir, og rapporter om matforgiftninger begynte i går kveld å strømme inn fra byene Sajansk, Angarsk og Irkutsk, 230 kilometer sør for Zima.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!