«60 invandrarungdomer har dött, nu ska 60 svenskar dö»

Truslene etter den katastrofale brannen i Göteborg sist natt til fredag er skremmende. Ukjente aktivister lover blodhevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Plakater med løfter om hevn er hengt opp flere steder i Göteborg. «Ungdomarna på diskoteksbranden brändes av rasister, vars ledare måste ställes inför rätte för folkmord» og «60 invandrarungdomer har dött, nu ska 60 svenskar dö» er to av slagordene som står på plakatene som er hengt opp i forstader, i sentrum av byen og på trikker.

MotsetningerPolitiet har satt i gang ekstra spaning for å pågripe personene som har hengt opp plakatene. De hadde ingen anelse om hvem som har hengt opp dødstruslene.

- Det kan være en person som vil fyre opp under motsetningene for å presse fram en reaksjon, sier göteborgpolitiets spaningssjef, Hans Carlsson.

- Vi vet ikke hvem som prøver å gjøre dette til et rasespørsmål. Ingen grupper er i søkelyset ennå.

Vil sørge i fredI en faks til det svenske nyhetsbyrået TT skriver en gruppe av befolkningen i den invandrertette bydelen Hammarkullen at de tar sterk avstand fra personene som «försöker utnyttja den tragiske brandkatastrofen».

- Vi har mistet venner og familie. Nå vil vi bare sørge i fred, skriver gruppen. De aktivistene som har laget plakatene kun prøver å provosere fram motsetninger mellom innvandrergrupper og andre innbyggere i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer