Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 mill. i lommepenger

Det koster å være rik i Norge. De tre arvingene etter kosmetikk-kongen Finn-Erik Midelfart - Celina, Hermine og Tove - tar ut hele tjue millioner kroner hver i utbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De styrtrike døtrene etter Finn-Erik Midelfart - Celina og Hermine - fyller virkelig opp lommeboka. Det samme gjør Midelfarts enke, Tove Kvammen Midelfart.

Hele fjorårets overskudd fra arvingenes investeringsselskap er dermed blitt til lommepenger.

Til sammen tar de tre ut utbytte på formidable seksti millioner kroner fra sine heleide investeringsselskap.

- Det er jo utbyttet de har å leve av, sier Carl-Erik Krefting, styremedlem i to av selskapene.

I godt selskap

Kjempearven etter Finn-Erik Midelfart førte til at Celina, Hermine og Tove Kvammen Midelfart havnet høyt på lista over Norges rikeste kvinner.

Pengene og verdiene er plassert i papirer og pudder - mer enn 400 millioner kroner forvalter de gjennom selskapene Bari, Pescara og Pagano. I tillegg eier de Midelfart-selskapene som selger kosmetikk og hygieneprodukter i stor skala.

Det kraftige utbyttet sender de tre kvinnen mot toppen av nok en liste: den som inneholder landets mest utbyttekåte.
Av de mer kjente her finner vi Kjell Inge Røkke (101 millioner), Tinius Nagell-Erichsen (30 millioner) og Bjørn Rune Gjelsten (10 millioner).

Skattefrykt

I Norge er utbyttet skattefritt for mottakeren, alt aksjonæren mottar går uavkortet rett i lomma. Men den aksjonærvennlige utbyttepolitikken er under press, frykter Midelfart-døtrene. Ved å trekke ut hele overskuddet av selskapene nå, fjerner de risikoen for framtidig beskatning.

- De frykter høyere beskatning av utbyttet, det er en meget betydelig beveggrunn, bekrefter Carl-Erik Krefting.

Hegnar jobber gratis

Styreleder i selskapene Bari og Pescara er henholdsvis Celina og Hermine Midelfart. I styrene sitter foruten Krefting også finansmannen Trygve Hegnar. Hegnar trives tydeligvis i pikenes selskap, i hvert fall gjør han jobben som styremedlem gratis for de to, går det fram av årsregnskapene som nå er levert Brønnøysund-registrene.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få kommentar til det store utbyttet fra noen av Midelfart-arvingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!