60 millioner til barnevernet

Inga Marte Thorkildsen (SV) er storfornøyd med million-bevilgning til barnevernet i det reviderte nasjonalbudsjettet for 2012.

LEKASJE: Inga Marte Thorkildsen kan røpe at barnevernet får 60 millioner ekstra i revidert nasjonalt statsbudsjett Foto: jacques Hvistendahl
LEKASJE: Inga Marte Thorkildsen kan røpe at barnevernet får 60 millioner ekstra i revidert nasjonalt statsbudsjett Foto: jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Da statsbudsjettet ble lagt fram i høst var det satt av 50 millioner kroner til kommunalt barnevern. Nå skal resten av barnevernet også få mer. Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker blir styrket med 10 millioner kroner i Revidert Nansjonalt Budsjett. Det er Barne- likestillings og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen stolt over. Hun sier behovet for de ekstra middlene er stort.

- Det er flere og flere barn i en vanskelig situasjon som blir tatt hånd om av barnevernet, og fylkesnemnda har opplevd et mye større press en vi hadde forutsett. I dag må mange akuttplasserte barn vente mer enn fire måneder før omsorgssituasjonen blir avklart i fylkesnemndene, sier Thorkildsen.

- Kun 10 prosent av barnevernssakene blir behandlet innenfor normal behandlingstid.  Sånn kan det ikke fortsette, sier statsråden til Dagbladet.

Midlertidige stillinger Barne- likestillings og inkluderingsministeren sier at de 10 millionene skal gå til å ansette nemndsledere i midlertidige stillinger for å få redusert saksbehandlingstiden i Fylkesnemndene.

Er det ikke bedre om Fylkesnemndene blir styrket permanent?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer