60 millioner til barnevernet

Inga Marte Thorkildsen (SV) er storfornøyd med million-bevilgning til barnevernet i det reviderte nasjonalbudsjettet for 2012.

LEKASJE: Inga Marte Thorkildsen kan røpe at barnevernet får 60 millioner ekstra i revidert nasjonalt statsbudsjett Foto: jacques Hvistendahl
LEKASJE: Inga Marte Thorkildsen kan røpe at barnevernet får 60 millioner ekstra i revidert nasjonalt statsbudsjett Foto: jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Da statsbudsjettet ble lagt fram i høst var det satt av 50 millioner kroner til kommunalt barnevern. Nå skal resten av barnevernet også få mer. Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker blir styrket med 10 millioner kroner i Revidert Nansjonalt Budsjett. Det er Barne- likestillings og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen stolt over. Hun sier behovet for de ekstra middlene er stort.

- Det er flere og flere barn i en vanskelig situasjon som blir tatt hånd om av barnevernet, og fylkesnemnda har opplevd et mye større press en vi hadde forutsett. I dag må mange akuttplasserte barn vente mer enn fire måneder før omsorgssituasjonen blir avklart i fylkesnemndene, sier Thorkildsen.

- Kun 10 prosent av barnevernssakene blir behandlet innenfor normal behandlingstid.  Sånn kan det ikke fortsette, sier statsråden til Dagbladet.

Midlertidige stillinger
Barne- likestillings og inkluderingsministeren sier at de 10 millionene skal gå til å ansette nemndsledere i midlertidige stillinger for å få redusert saksbehandlingstiden i Fylkesnemndene.

Er det ikke bedre om Fylkesnemndene blir styrket permanent?

- Vår løsning nå er å ansette folk i engasjement for å avhjelpe en akutt situasjon, så får vi se hva vi får til i budsjettet til høsten, sier Thorkildsen.

Mer til Bufetat
Det blir også gitt 50 millioner kroner ekstra til statlig barnevern i budsjettet. Bakgrunnen for bevillningen er at det statlige barnevernet skal spare inn midler i 2012. En gledelig nyhet for direktør i Bufdir og Bufetat Mari Trommald som sliter med et stramt budsjett.

-Vi har en stor budsjettutfordring med et aktivitetsnivå som har økt kraftig på kort tid, derfor er dette en viktig styrking av bevilgningen til det statlige barnevernet, sier Trommald til Dagbladet.

Midlene skal også gå inn i barnevernets satsing på mer skreddesydde løsninger for vanskeligstilte barn og ungdommer.

- Vi ser et et behov for mer spesialisert behandling retta mot barn og ungdom for eksempel i forhold til rusproblemer, sier Trommald.

FORNØYD: Direktør i Bufetat og Bufdir Mari Trommald er takknemling for at barnevernet for mer i en presset økonomisk situasjon.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FORNØYD: Direktør i Bufetat og Bufdir Mari Trommald er takknemling for at barnevernet for mer i en presset økonomisk situasjon. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer