Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Durian:

60 personer evakuert: Årsaken var en frukt

Seks personer ble sendt til sykehus etter det politiet trodde var en gasslekkasje.

DURIAN: Den illeluktende frukten kommer fra Sørøst-Asia, og er kjent som «Kongen av frukter». Foto: Shutterstock
DURIAN: Den illeluktende frukten kommer fra Sørøst-Asia, og er kjent som «Kongen av frukter». Foto: Shutterstock Vis mer

Det var på lørdag at nødetatene rykket ut til et postkontor i byen Schweinfurt i Tyskland, etter meldinger om at de hadde fått levert en pakke med en sterk lukt, som gjorde at de ansatte følte seg dårlige.

Det endte med at hele seks personer som jobbet på kontoret ble sendt til sykehus, og seks andre fikk legehjelp, skriver CNN.

Hele bygget med 60 ansatte ble evakuert, skriver blant annet Fuldaer Zeitung. Ifølge den tyske avisa trodde politiet det først var snakk om en gasslekkasje.

- Som følge av at innholdet i pakken var ukjent, var det i utgangspunktet uklart om det kunne utgjøre en større risiko, skriver politiet i Schweinfurt i en uttalelse, gjengitt av CNN.

Illeluktende frukt

Da alle var ute av postkontoret ble den mystiske pakka undersøkt.

Det viste seg at den inneholdt fire durian-frukter, som en 50-åring i byen hadde fått tilsendt av en venn i Nürnberg.

Frukten er populær i Sørøst-Asia og blir ofte kalt «Kongen av frukter». Den er vanlig å bruke i matlagning i Asia.

Den er mest kjent for sin sterke, og for mange stinkende, lukt. Mange sammenlikner lukta med råtten frukt og skitne sokker.

KOKAIN: Tollere i Delaware, USA, fant nærmere 67 kilo med kokain, smuglet inne i ananaser fra Costa Rica. Video: CNN Vis mer

Ulovlig

Lukta er så intens at det i Singapore er ulovlig å ta den med på T-banen. Flere hoteller har også gitt gjester forbud mot å ha den med seg inn på rommene, ifølge CNN.

Likevel er det ikke alle som synes den lukter så ille.

Frukten kan veie mellom ett til tre kilo, og er dekket av pigger. Ifølge forskning.no har forskere kommet fram til at den har mer aktive gener som koder for blant annet svovel-stoffskifte i fruktkjøttet, i forhold til andre frukter, noe som er blant flere årsaker til den distinkte lukta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!