- 60 prosent av asylsøkerne som kom til i Europa i desember er økonomiske migranter

Må sendes tilbake for å ikke undergrave asylinstituttet, mener EU-kommisjonens visepresident.

EU-KOMMISJONENS VISEPRESIDENT: Frans Timmermans. Foto: NTB scanpix
EU-KOMMISJONENS VISEPRESIDENT: Frans Timmermans. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 60 prosent av asylsøkerne som kom til i Europa i desember er økonomiske migranter. Det hevder EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans.

- Dette er mennesker som du kan anta at ikke har flyktningstatus, sier Timmermans i et intervju med den nederlandske allmenkringkasteren NOS.I intervjuet sier han ikke noe om hvilken gruppe og tidsrom han sikter til, men overfor avisa Algemeen Dagblad sier en talsperson for Timmermans at han snakker om asylsøkerne som kom til Europa i løpet av desember i fjor.

UNHCR: 48 prosent fra Syria Timmermans sier han uttaler seg på bakgrunn av tall fra EUs grensebyrå Frontex, og sier de økonomiske migrantene han viser til hovedsaklig kommer fra land som Marokko og Tunisia.

- De må returneres raskt, slik at asylinstituttet ikke undergraves, sier Timmermans til NOS.

Timmermans' talsperson sier til Algemeen Dagblad at anslaget hans stemmer for desember, og at han bare har regnet de som kommer fra Syria som reelle flyktninger. Visepresidentens anslag har skapt overskrifter både i Nederland og andre europeiske land. Judith Sargentini, Europaparlament-politiker i partiet GroenLinks, har bedt Timmermans offentliggjøre bakgrunnsmaterialet for anslaget på 60 prosent. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer