60 prosent vil streike

Yngve Hågensens LO-ledelse går på et sviende nederlag i uravstemningen om lønnsoppgjøret. 60 prosent skal ha sagt nei til forhandlingsresultatet. Dermed er det duket for storstreik i Norge fra onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norsk Transportarbeiderforbund sa hele 85 prosent av medlemmene nei, ifølge kilder Dagsavisen har vært i kontakt med. Valgdeltakelsen i dette forbundet var på 67 prosent.

I EL&IT-forbundet skal nei-andelen ha vært på 82,6 prosent. Også i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet var nei-andelen svært stor, ifølge Dagsavisen. Ledelsen i disse særforbundene, samt i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, anbefalte sine medlemmer å stemme nei til forhandlingsresultatet mellom LO og NHO. Disse fire forbundene har i underkant av 50.000 medlemmer. Totalt kan 225.000 stemme over forhandlingsresultatet.

Fellesforbundet joker

Fellesforbundet er det største forbundet i privat sektor, med 100.000 medlemmer. Det knytter seg stor spenning til resultatet i dette forbundet.

Klokka 14 i dag vil LO informere riksmeklingsmann Reidar Webster om resultatet av avstemningen. Yngve Hågensen har sagt at et nei-flertall vil innebære streik, uavhengig av om valgdeltakelsen er mindre enn 67 prosent.

torgeir.fjeld@dagbladet.no