Hasjhandel i Christiania

60 siktet etter dronejakt på hasjkjøpere og -selgere i København

- Det er risikabelt å både kjøpe og selge hasj på Pusher Street, sier politiet.

FIKK NOK: Etter skudddrama i Christiania i 2016, som resulterte i at en 25-åring døde, fikk beboerne nok. Bodene ble etter dette jevnet med jorda. Bildet fra 2016 viser beboerne som jobber med å rydde i stand. Foto: Björn Lindgren /TT / NTB scanpix
FIKK NOK: Etter skudddrama i Christiania i 2016, som resulterte i at en 25-åring døde, fikk beboerne nok. Bodene ble etter dette jevnet med jorda. Bildet fra 2016 viser beboerne som jobber med å rydde i stand. Foto: Björn Lindgren /TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste tre dagene ha politiet i København hatt en stor aksjon i Pusher Street, hovedgata i det selvstyrte, alternative området Christiania - samt området rundt.

Aksjonen har vært rettet mot organisert hasjhandel, opplyser politiet i en pressemelding. Både mot kjøpere og selgere av hasj.

I arbeidet har de blant annet brukt drone, for å skygge kjøperne etter handler.

- Vi kommer tilbake

Innsatsen de siste dagene har resultert i at mer enn 60 kjøpere har blitt siktet for overtredelse av lov om euforiserende stoffer.

- Vi gjennomfører disse aksjonene for å understreke at det er risikabelt å både kjøpe og selge hasj på Pusher Street. Jeg kan garantere at vi kommer tilbake, sier visepolitiinspektør Lars-O. Karlsen i pressemeldingen.

I forbindelse med hasj-aksjonen har politiet tatt i beslag 11 691,6 gram hasj, 3 478 jointer, 8 LSD-doser og 26 731 kroner i kontanter.

En leverandør til Pusher Street skal onsdag ha blitt pågrepet, da han holdt på å plukke opp hasjprodukter i en parkert bil utenfor Christiania. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Hash og turister

Pusher Street fungerer som hovedgata inne i Christiania. Den rundt 200 meter lange gata, belagt med brustein, er en kjent turistattraksjon. Fristaden har blitt til et sted hvor det er lett å få tak i hasj, selv om det ikke er lovlig i henhold til dansk lov.

Politiets aksjoner i området skjer jevnlig for å holde den organiserte hasjhandelen i sjakk, skriver danke BT.

Det har vært mye bråk i området tidligere, med blant annet skyting tilbake i 2016, som endte med at den 25-åring døde.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer