Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 små funnet maltraktert

Irlandske fiskere mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seksti døde gråseler er funnet på øya Beginish Island på vestsiden av Irland, melder AP. Det er dyrevernere som har oppdaget selmassakren. De fleste av selene var bare tre uker gamle. Småselene har blitt drept med mange forskjellige metoder: Noen er skutt, andre er slått i hjel med steiner og noen har fått skarpe gjenstander slått inn i hjernen, muligens er det brukt hakapik. Noen av selene er sprettet opp fra nakken og ned.

Aktivister som kaller seg 'Irske selers tilfluktssted' anklager lokale fiskere for å stå bak fordi selen spiser fisk og derfor gir fiskerne dårligere fangst.

- Det er bare en retning vi kan peke i: Fiskerne, sier talsmann Sean Eviston, som i går reiste til området for å se de døde selene med egne øyne.

Irsk politi reiser ut til den ubebodde øya sammen med aktivistene for å undersøke åstedet. Gråseler er beskyttet i en irsk naturvernslov fra 1976. Beginish Island er del av Blasket Islands, som har den største samlingen med gråsel i Irland. Men ifølge dyrevernere finnes det bare rundt 400 gråseler i området.

DREPER: En selfanger tar livet av en sel med hakapik 25. mars i år i Alaska. Flere av de døde selungene utenfor Irland kan være drept med hakapik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media