600 000 nordmenn bruker nettbank

Bare i løpet av seks måneder har det vært en dobling av kunder som bruker nettbank. Bankenes Betalingsentral (BBS) antar at så mange som 1.2 millioner nordmenn vil gå over til nettbank i løpet av neste år

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skriver Aftenposten i dagens avis. I dag bruker 600 000 nordmenn nettbank, mens det for halvannet år siden var i underkant av 100 000 som benyttet seg av dette tilbudet.

Lars Peder Nordbakken i BBS sier til Aftenposten at stadig flere har tilgang til internett og at mange får høre om nettbank via bekjenskapskretsen sin. Nettbank gir kundene bedre oversikt over konti og daglige pengebevegelse, samtidig som kundene fornøyd med tilgjengeligheten og informasjonen på internett, sier Nordbakken. Undersøkelser gjennomført av BBS viser at kunder i nettbankene har tillit til sikkerheten. Dette er noe bankene kontinuerlig jobber med, understreker Nordbakken overfor Aftenposten.

Samtidig som det er en eksplosjon i bruk av nettbanker, antar BBS at en tredjedel av kundene i landet vil benytte seg av tradisjonelle tjenester som telegiro og brevgiro i tiden framover, opplyser Aftenposten.