EVAKUERT: Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet på Mongstad i Nordhordland.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
EVAKUERT: Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet på Mongstad i Nordhordland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

600-700 personer evakueres etter gasslekkasje

Mongstad-anlegget evakuert på grunn av gasslekkasje.

Equinor har igangsatt evakuering av Mongstad-anlegget på grunn av en gasslekkasje på raffineriet.

- Vi fikk melding klokka 07.54 om at det lekker fra en gasstank på rundt ti kubikkmeter. Det ble startet en evakuering av alle ansatte, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Et sted mellom 600 og 700 ansatte er evakuert fra området. Det har ikke kommet meldinger om skadde eller personer som føler seg dårlige som følge av lekkasjen, opplyser politiet.

- Politiet har to patruljer på stedet, i tillegg til én ambulanse og brannvesen. De er fortsatt i en etableringsfase, men det er ikke meldt om umiddelbar fare for en storulykke, sier Knappen.

Mannskap på stedet forsøker nå å kjøle ned gasstanken, for å sørge for at situasjonen ikke forverres. Politiet har foreløpig ikke opprettet en sikkerhetssone.

- De ansatte har et evakueringspunkt de samler seg ved, men det er foreløpig ikke opprettet en «hot zone», sier operasjonslederen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.