- 600 arkitekter ledige ved årsskiftet

25 prosent kan stå uten jobb i 2009. Bråstopp i norsk økonomi.

RISIKERER Å MISTE JOBBEN: Norske arkitekter merker krisen. Bildet viser forslag til nytt Oslo S fra DSB Arkitekter, som ble presentert på en pressekonferanse i mai. Foto: Handout / Rom Eiendom / SCANPIX
RISIKERER Å MISTE JOBBEN: Norske arkitekter merker krisen. Bildet viser forslag til nytt Oslo S fra DSB Arkitekter, som ble presentert på en pressekonferanse i mai. Foto: Handout / Rom Eiendom / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) : Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser bråstopp i norsk økonomi.

Veksten i fastlandsøkonomien var på 0,2 prosent i tredje kvartal. Tallet er klart lavere enn de siste årene. Hovedgrunnen er utflatingen i husholdningenes konsum.

Det var svak utvikling i husholdningens konsum i hele første halvår, og fra 2. til 3. kvartal gikk det ned med 0,6 prosent. Varekonsumet har hatt nedgang i hele 2008 og gikk ytterligere ned med 1,6 prosent i 3. kvartal, mens tjenestekonsumet økte noe. Nedgangen i det samlede husholdningskonsumet var på 0,2 prosent i 3. kvartal.

Over tusen arbeidsledige

President i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) Jannike Hovland melder om tre prosent nedgang fra september til oktober, og en nedgang på hele ti prosent i Oslo-området i samme periode.

Hun frykter mørkere tall ved årsskifte.

- Mellom 400 og 600 arkitekter kan risikere å stå arbeidsledige i ved årsskiftet. Etter første kvartal i 2009 kan tallet være over tusen arbeidsledige. Det er mange når det er cirka 4000 arkitekter i Norge, sier Hovland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer