Du leser nå Dagbladet Pluss

600 asylsøkere setter Hemsedal på prøve

På legekontoret gjør Camilla Underland sitt for å korte ned køene.

VANNKOPPER: Lille Yazan (2) gråter på fanget til mor Doha Alkalkal (29) når lege Camilla Underdal undersøker gutten. I bakgrunn står far Nidal og 5 år gamle Leen. Den syriske familien kommer fra det ordinære mottaket i bygda, og er blant flyktningene kommunens legekontor er dimensjonert for å takle. Akuttflyktningene i bygda er imidlertid en utfordring. Alle foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
VANNKOPPER: Lille Yazan (2) gråter på fanget til mor Doha Alkalkal (29) når lege Camilla Underdal undersøker gutten. I bakgrunn står far Nidal og 5 år gamle Leen. Den syriske familien kommer fra det ordinære mottaket i bygda, og er blant flyktningene kommunens legekontor er dimensjonert for å takle. Akuttflyktningene i bygda er imidlertid en utfordring. Alle foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HEMSEDAL (Dagbladet): Vinterens første snø har lagt seg som et syltynt teppe over brannruinene i Hemsedal i løpet av natta. Kommunen med 2400 fastboende har i høst økt i antall.

Bygda har tatt godt imot 600 asylsøkere, men det har ikke bare vært positivt.

På legekontoret i Hemsedal merker de trykket.

- Konsultasjoner blir mer krevende fordi det ofte innebærer bruk av tolk. Ting som vanligvis ville tatt et kvarter kan ta halvtime, sier lege Camilla Underland.

Legen har egentlig fridag, men er innom kontoret for å følge opp syriske Yazan (2) og familien til blodprøvetaking. Det er blitt lange dager etter at kommunen brått fikk tre nye asylmottak i høst.

Økt ventetid

- Folk som bor her er vant til null ventetid, men vi får det til å gå rundt på goodwill fra kommunen og de ansatte, med innleid ekstra bemanning, sier Underland.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.