- 600 drept i kamper i Nigeria

Voldsomme kamper mellom sikkerhetsstyrker og islamister.

TENT PÅ: Soldater satt i dag fyr på en bygning som skal ha vært tilholdsted for ekstreme islamister i byen Maiduguri nord i Nigeria. Mer enn 600 personer skal ha blitt drept de fem siste dagene og det ligger mange lik rundt i gatene i byen. Foto: Scanpix
TENT PÅ: Soldater satt i dag fyr på en bygning som skal ha vært tilholdsted for ekstreme islamister i byen Maiduguri nord i Nigeria. Mer enn 600 personer skal ha blitt drept de fem siste dagene og det ligger mange lik rundt i gatene i byen. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: - Sivile dras ut av bilene og skytes

Minst 600 personer er drept i voldsomme kamper mellom sikkerhetsstyrker og islamister nord i Nigeria de siste fem dagene, ifølge politi og øyenvitner.

Kampene har pågått siden søndag, da islamistene gikk til angrep på politistasjoner, kirker og offentlige bygninger i flere byer i Nord-Nigeria. Minst 600 er blitt drept i kampene, og mange tusen mennesker har flyktet fra sine hjem, ifølge tall fra politi og øyenvitner.

Natt til torsdag angrep hæren en moské som tilhører den islamistiske sekten Boko Haram i hovedstaden Maiduguri i delstaten Borno og det oppsto harde kamper. En journalist fra AP telte rundt 100 drepte på stedet.

Angrepet skjedde etter at hæren hadde fått forsterkninger på 1.000 mann.

En av de drepte skal være sektens nestkommanderende, Bukar Shekau. Lederen Mohammed Yusuf skal imidlertid ha greid å komme seg unna sammen med rundt 300 sektmedlemmer.

Kampene pågikk fortsatt i morgentimene torsdag, forteller innbyggere i byen.

- Vi kan ennå høre lyden av lette og tunge maskingeværer, sier Mala Bukar til nyhetsbyrået AFP.

Andre forteller at de har sett mange Boko Haram-medlemmer flykte gjennom forstedene til byen. Flere av dem prøver nå å skjule tilhørigheten til sekten, som ofte blir omtalt som Nigerias Taliban.

- De stoppet for å barbere av seg håret og skjegget og byttet ut sine arabiske kjortler med jeans og T-skjorter. Deretter fortsatte de, sier Hamad Bulunkutu.

(NTB)

HARDE KAMPER: Nigerianse soldater slåss mot islamister nord i landet, som har gått til angrep på en rekke politistasjoner, kirker og andre offentlige bygninger. Foto: Scanpix
HARDE KAMPER: Nigerianse soldater slåss mot islamister nord i landet, som har gått til angrep på en rekke politistasjoner, kirker og andre offentlige bygninger. Foto: Scanpix Vis mer