600 i bot for å røyke med barn under 18 i bilen

Nå innfører også Wales lovforbudet Jens og Erna ikke vil ha.

TRAFIKKPOLITIET SER DEG:  Fra 1. oktober blir det forbudt i Wales og England å røyke i bil hvis noen under 18 år er med.Illustrasjonsfoto: Clive Gee, NTB Scanpix.
TRAFIKKPOLITIET SER DEG: Fra 1. oktober blir det forbudt i Wales og England å røyke i bil hvis noen under 18 år er med.Illustrasjonsfoto: Clive Gee, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå har røykemotstandere i Wales fått gjennomslag for et helsekrav som de to siste norske regjeringene har avvist: fra 1. oktober blir det forbud mot å røyke i bil der barn er passasjerer.

Og i denne sammenhengen er både walisere og briter forøvrig barn helt til den dagen de fyller 18 år

Nasjonalforsamlingen i den walisiske hovedstaden Cardiff har med 46 mot en enslig stemme vedtatt å innføre røykeforbudet fra 1. oktober i år samtidig med storebror England.

Og samme forslag skal opp i lovgivende forsamlinger i Skottland og Nord-Irland.

Og hvis politiet tar deg med en sigarett i bilen og barn i baksetet, blir bota den samme i England og Wales fra i høst: 50 pund, som tilsvarer 600 kroner etter dagens kurs.

Å kjøre uten setebelte i Storbritannia er priset til ti ganger så alvorlig: med bøter inntil 500 pund, 6 000 kroner.

- Veien til forbud i hjemmet Den ene representanten som stemte i mot det nye lovforbudet for å skjerme barn for passiv røyking, gikk i mot av prinsielle årsaker.

Et slikt lovforbud vil åpne veien for å forby røyking også i private hjem, og da har det gått for langt, argumenterte liberaldemokraten Peter Black, ifølge Daily Mirror, som «fyrte» opp debatten kraftig før engelske politikere gjorde samme lovvedtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.