600 millioner i banken

Ikke bare krise i Redningsselskapeet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Magnus Stangeland syntes ikke at alt er beksvart etter at han i dag trakk seg som president i Redningsselskapet. etter alt bråket som har brakt organisasjonen i miskreditt. i løpet av de seks årene han har sittet ved roret har det dukket opp flere lyspunkter.

- I løpet av disse årene, har vi økt fra 32 000 til 65 000 medlemmer. Flåten er fornyet og nå har vi 600 millioner kroner i banken. Da jeg overtok hadde vi null, sier Stangeland.

Spillegalskap

Han innrømmer imidlertid at det norske folks spillegalskap har bidratt til den voldsomme økonomiske veksten.

Selskapet har hatt opp mot 300 millioner kroner i inntekt i året på spilleautomater. Stangeland var selv med å vedta, da han satt på stortinget, at dagens private aktører på automatmarkedet skal bort på bekostning av Norsk Tipping.

I dag er han ikke enig i at det var et klokt vedtak, men det skyldes at forrige regjering ikke ville kompensere redningsselskapet eller andre frivillige organisasjoner for bortfallet av automatinntektene.

Ekstraomgang

Nå har redningsselskapet og andre fått en kjærkommen ekstraomgang med automatpenger, i første omgang fram til 1. januar 2006, fordi EFTAS overvåkningsorgan ESA ikke vil godkjenne det norske monopolet.

TAKKER SPILLEGALSKAPEN: Ikke bare krise, mener Stangeland, som påpeker at selskapet har 600 millioner kroner i banken. Foto: SCANPIX
TAKKER SPILLEGALSKAPEN: Ikke bare krise, mener Stangeland, som påpeker at selskapet har 600 millioner kroner i banken. Foto: SCANPIX Vis mer

Stangeland er glad for at styret står enstemmig bak dagens vedtak. Han var den som støttet generalsekretær Monica Kristensen Solås i tykt og tynt inntil for kort tid siden.

Opplysningene om omfanget om epostovervåkningen til de ansatte og resultatene av en arbeidsmiljøundersøkelse, som ble gjort i vår, men først gjort kjent for styret i november gjorde at det ikke var så enkelt å holde samme kurs.