600 millioner Samsung-mobiler kan være utsatt: - Hackere kan ta kontroll over telefonen din, og du kan ikke gjøre noe med det

Advarer om kritisk sikkerhetssvakhet i Samsungs tastaturprogram.

UTSATT: Ifølge sikkehetsselskapet Nowsecure kan så mange som 600 millioner Samsung-enheter med Swiftkey forhåndsinstallert, være utsatt for svakheten. Programvaren går ikke an å slette på telefonene. Foto: NTB scanpix
UTSATT: Ifølge sikkehetsselskapet Nowsecure kan så mange som 600 millioner Samsung-enheter med Swiftkey forhåndsinstallert, være utsatt for svakheten. Programvaren går ikke an å slette på telefonene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kritisk sikkerhetssvakhet i Samsungs integrerte tastaturprogram, Swiftkey, kan potensielt gi hackere fri tilgang til telefonen din.

I en ny rapport fra sikkerhetsfirmaet Nowsecure, kommer det fram at Samsung-telefonene enkelt kan kapres når Swiftkey-programvaren sender en forespørsel om oppdatering til en server.

Denne forespørselen skjer automatisk, uavhengig om du bruker tastaturet eller ei. Det er heller ingen mulighet for å slette tastaturprogramvaren fra telefonen din. Selskapets undersøker Ryan Welton fortalte under Blackhat-konferansen i London i går at 600 millioner Samsung-enheter er sårbare, skriver Computerworld.

Tok over telefonen Sikkerhetsekspertene kunne enkelt ta over telefonene uten at brukeren var klart over det, og fikk tilgang til alt av bibliotek, mikrofoner og overvåkning av brukeren. Feilen skal gjelde Samsung-enheter som har programmet forhåndsinstallert, som gjelder en rekke av Samsungs modeller.

Feilen er bekreftet på Samsungs Galaxy S6, S6 og Galaxy S4 Mini, men kan også forekomme på modeller der programmet er forhåndsinstallert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer