Ekstremvær i USA:

600 varsler på én dag

Ekstremvær gjør at over 100 millioner amerikanere blir oppfordret til å holde seg innendørs.

SVIMLENDE VARME: Den rekordstore temperaturen har slått flere varmerekorder i USA. Foto: Pivotal Weather
SVIMLENDE VARME: Den rekordstore temperaturen har slått flere varmerekorder i USA. Foto: Pivotal Weather Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Store deler av USA lider nå av kraftige stormer og ekstrem varme. Hagl, branner, flom og tornadoer er blant det som har blitt rapportert fra ulike deler av landet. Totalt 120 millioner amerikanere har blitt oppfordret til å holde seg innendørs dersom de har mulighet, melder Washington Post.

Mandag mottok værmyndigheten National Weater Service (NWS) omkring 600 meldinger om ekstremvær fra ulike deler av landet, skriver avisa.

I Wisconsin har store hagl falt på motorveien mellom Madison og Milwaukee. Fort Edwards målte haglesteinen og konkluderte med at den var nest størst i Wisconsins historie.

I sørøstlig retning mot Virginia og North Carolina var det voldsomme tordenvær med vind på opptil 43 meter i sekundet, som resulterte i massevis av veltede trær.

Største skogbrannene i historien

En voldsom storm rev av hustak og førte til tornadovarsler i Chicago, melder blant andre NBC Chicago. Samtidig raser både de største og nest største skogbrannene i statens historie i New Mexico.

Hundrevis av mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i både California og Arizona grunnet nye skogbranner som har brutt ut. Dette kommer av en kombinasjon av tørke, hetebølge og sterk vind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer