6000 år gammel grav overrasker ekspertene: - Det er ekstremt sjeldent

I Hellas.

OVERRASKER: Arkeologer i Hellas har funnet en grav med levninger av to personer som holder rundt hverandre. Graven omtales som sjelden og en av de eldste noensinne. Foto: AP Photo/Greek Culture Ministry
OVERRASKER: Arkeologer i Hellas har funnet en grav med levninger av to personer som holder rundt hverandre. Graven omtales som sjelden og en av de eldste noensinne. Foto: AP Photo/Greek Culture Ministry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arkeologer i Hellas har funnet en grav som antas å være nesten 6000 år gammel og som inneholder levninger av to personer som omfavner hverandre.

Funnet ble gjort ved Diros-hulene ved Peloponnesos i Hellas, melder nyhetsbyrået AFP.

Og funnene vekker oppsikt.

- Doble graver der personer omfavner hverandre er ekstremt sjeldent. Denne er en av verdens eldste, hvis ikke den eldste som noen gang er funnet, forteller en talsmann for greske myndigheter.

DNA Graven er karbondatert til år 3800 før vår tidsregning og DNA-tester viser at det er en kvinne og en mann som er funnet. Hvor gamle personene var da de døde er ikke kjent.

Hulen som også kalles Alepotrypa ble oppdaget i 1950. Utgravingene, ledet av Giorgos Papathanassopoulos, startet i 1970-åra. Og forskere mener et samfunn har levd inne i hulene før de kollapset for 5000 år siden.

Ting som keramikk og dolker er også funnet i området.

Stor grav I fjor sommer fant arkeologer en enorm, eldgammel grav i Hellas. To sfinkser og veggmalerier var blant det som er funnet i graven, som antas å være 2300 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer