Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6000 flyktningbarn har «forsvunnet» i Tyskland

Rekruteres av islamister, og til prostitusjon og slavearbeid.

ALENE: Et barn i en flyktningleir i Berlin. Enslige barn er lette ofre for kriminelle. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/Scanpix
ALENE: Et barn i en flyktningleir i Berlin. Enslige barn er lette ofre for kriminelle. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 6000 barn forsvant fra tyske flyktningmottak i Tyskland i fjor. Hvor de er blitt av dem vet ingen.

Men det er all grunn til å frykte av mange av dem har havnet i hendene på islamister, og på kriminelle som vil bruke barna i prostitusjon, til kriminalitet, og til slavearbeid.

Terror og slavearbeid - Det skal være 5835 barn og tenåringer som er savnet, uten at regjeringen ser ut til å bry seg, sier Luise Amtsberg fra partiet De grønne til Westdeutsche Allgemeine Zeitung, ifølge den statlige russiske TV-stasjonen RT.

- Salafister og andre islamister forsøker å rekruttere flyktninger til deres rekker. Vi har allerede registrert 300 forsøk på å innlede en samtale. Jeg er spesielt bekymret for mindreårige uten familie, sier Hans-Georg Maassen, sjefen for Tysklands føderale sikkerhetstjeneste, som tilsvarer PST, til Die Welt.

Lette å rekruttere Unge mindreårige kommer til Europa uten sosiale sikkerhetsnett, og er ofte blakke. De er de letteste å «forme» i en kriminell eller terroristisk løpebane. De trenger penger, og å realisere noen av drømmene og forventningene som gjorde at de la ut på flukt. 55 av de forsvunne barna er under 14 år.

I Norge forsvant 73 mindreårige fra flyktningmottak i fjor, og hele 49 i år, ifølge ungdomsorganisasjonen til Redd barna, Press. De forsvant fra mottak av de samme grunnene som mindreårige flyktninger i Tyskland. I tillegg forsvinner mange fordi de er redde for å bli sendt tilbake til opprinnelseslandet, etter at også Norge begynte å sende flyktninger og asylsøkere ut av landet.

Langt fra å ha kontroll De fleste av barna som har forsvunnet i Tyskland er fra Aghanistan, Syria, Eritrea, Marokko, og Algerie, ifølge innenriksdepartementet.

I 2016 fortsetter barn og forsvinne. Så langt i år skal nesten 5 000 nye barn ha forsvunnet fra tyske mottak til tross for at det praktisk talt ikke har kommet nye flyktninger til Tyskland, etter at vinteren begrenset flykten, og Balkan-ruta ble stengt 21. mars. Dette tallet er mer usikkert enn tallene for i fjor, ifølge tysk politi. Men det forteller om en situasjon som langt fra er under kontroll av tyske myndigheter.

Hele Norges coronakart