6000 flyktningbarn har «forsvunnet» i Tyskland

Rekruteres av islamister, og til prostitusjon og slavearbeid.

ALENE: Et barn i en flyktningleir i Berlin. Enslige barn er lette ofre for kriminelle. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/Scanpix
ALENE: Et barn i en flyktningleir i Berlin. Enslige barn er lette ofre for kriminelle. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten 6000 barn forsvant fra tyske flyktningmottak i Tyskland i fjor. Hvor de er blitt av dem vet ingen.

Men det er all grunn til å frykte av mange av dem har havnet i hendene på islamister, og på kriminelle som vil bruke barna i prostitusjon, til kriminalitet, og til slavearbeid.

Terror og slavearbeid - Det skal være 5835 barn og tenåringer som er savnet, uten at regjeringen ser ut til å bry seg, sier Luise Amtsberg fra partiet De grønne til Westdeutsche Allgemeine Zeitung, ifølge den statlige russiske TV-stasjonen RT.

- Salafister og andre islamister forsøker å rekruttere flyktninger til deres rekker. Vi har allerede registrert 300 forsøk på å innlede en samtale. Jeg er spesielt bekymret for mindreårige uten familie, sier Hans-Georg Maassen, sjefen for Tysklands føderale sikkerhetstjeneste, som tilsvarer PST, til Die Welt.

Lette å rekruttere Unge mindreårige kommer til Europa uten sosiale sikkerhetsnett, og er ofte blakke. De er de letteste å «forme» i en kriminell eller terroristisk løpebane. De trenger penger, og å realisere noen av drømmene og forventningene som gjorde at de la ut på flukt. 55 av de forsvunne barna er under 14 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer