6000 i bot for å skrelle eple

TT-sjåfør Sverre Moen (49) satt og skrellet et eple med kniv i lunsjpausen. Det kostet ham fire timer på glattcelle og 6000 i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I byen satt en mann i rullestol med sin kone og ventet på transporten som ikke dukket opp i tide.

- Jeg ble kjempepaff. Politimennene ransaket meg, fant kniven som jeg hadde i ei sidelomme, og satte på meg håndjern. Jeg opplevde politimennene som frekke, sier en sjokkert Moen til Dagbladet.

TT-sjåfør

49-åringen jobber som sjåfør for TT-tjenestene i Oslo, og står blant annet for transport for funksjonshemmede. Torsdag i forrige uke tok han lunsjpausen ved Vestre Aker kirke i Oslo, på en benk nedenfor kirken. Da han var på vei tilbake til bilen, dukket en patrulje fra Oslo-politiet opp.

- De spurte hvorfor jeg var der, og jeg svarte at jeg hadde lunsjpause. De spurte hvorfor jeg hadde med kniven. Da spurte jeg om dette var et avhør. Svaret var: «Nei, det skal vi ta nede på stasjonen.» Jeg rakk aldri å forklare meg, sier Moen oppgitt.

Han nekter å vedta boten, og setter spørsmålstegn ved ressursbruken i politiet etter den lite hyggelige opplevelsen.

Strippet på cella

- Hadde jeg kjørt fem kilometer for fort, hadde jeg forstått at jeg hadde fått en bot. Men politiet burde ha bedre ting å foreta seg enn dette. Hvis politiet skulle ta inn alle som har med kniv til en piknik i parken, ville de få mye å gjøre, sier han.

Nede på stasjonen ble han strippet for klær, og plassert på glattcelle. Der ble han sittende i flere timer før han ble sluppet ut.

- Jeg opplevde det som opprivende å bli strippet og satt på glattcelle. Dessuten ba jeg om å få ringe min sjef for å varsle at jeg ville bli forsinket. Først etter å ha spurt flere ganger fikk jeg lov å ringe ham.

Ifølge Moen måtte han levere inn sin private mobil før han ble satt i arresten. Da skal en av politimennene ha gått inn på telefonen, før han fikk beskjed av vaktlederen om å la være.

- Strengt forbud

Politiadvokat Jørn Arne Elisenberg ved Majorstua politistasjon står ved sin vurdering.

- Ut fra politirapporten og det vedkommende har opplyst til politiet, har jeg funnet grunn til å ilegge en bot. Politiet har hjemmel for å innbringe personer på denne bakgrunnen, sier Elisenberg til Dagbladet. Han mener Moen ikke hadde «aktverdig grunn» til å ha en kniv ved kirken.

- Det er et strengt forbud mot å bære kniv uten aktverdig grunn på offentlig sted. Men hvis det framkommer nye opplysninger i denne saken, vil det kunne bli en ny vurdering, sier politiadvokaten.

Her er de dyreste sommertabbene:

SJOKKERT: - Politiet burde ha bedre ting å foreta seg, sier Sverre Moen oppgitt. 49-åringen ble ilagt en bot på 6000 kroner etter å ha skrelt et eple med kniv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer