6000 i streik og ingen løsninger i sikte

Vel 6000 arbeidstakere er nå ute i streik i fire ulike arbeidskonflikter. I tillegg er flere tusen permittert eller har fått varsel om permittering som konsekvens av streikene. Det er ingen løsning i sikte i noen av konfliktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tranportarbeiderstreiken, som omfatter 1800 i streik og lockout, har pågått lengst. Regjeringen har ingen planer om å gripe inn i konflikten. Statssekretær Frank Jenssen i kommunaldepartementet sier til Nettavisen at man kun vil gripe inn hvis liv og helse står på spill. Stadig flere tar til orde for tvungen lønnsnemnd under henvisning til at stor mengder mat nå hoper seg opp og må kastes, men departementet mener at dette ikke er tilstrekkelig begrunnelse.

Onsdag startet streiker både i hotell- og restaurantnæringen og blant journalistene. I hotell og restaurant trappes streiken opp lørdag, og vil da omfatte ca. 1500 ansatte i bransjen. Blant journalistene streiker nær 2900.

Torsdag tok Norsk Grafisk Forbund ut 560 av sine medlemmer i ulike trykkeribedrifter i streik.

Natt til fredag går fristen ut for Handel og Kontors mekling med NHO. Hvis det ikke oppnås enighet vil en konflikt omfatte nære 1100 arbeidstakere i 16 ulike bedrifter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer