Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6000 mål svidd av i Rogaland

79-åring alvorlig skadd i bråtebrann på Voss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er knusktørt og brannfarlig i vest. Ved 19-tiden hadde brannmannskapene kontroll over den store lyng- og grassbrannen i Oltedals-området i Rogaland. Om lag 6000 mål utmark er svidd av.

I følge Aftenbladet.no startet brannen trolig fra et bål, som noen ungdommer hadde fått lov til å tenne. Det første helikopteret fikk bare sluppet tre laster med vann før det måtte parkeres på grunn av teknisk svikt. I kveld er et nytt helikopter på plass, og etterslokkingen vil pågå utover natten.

På Kolltveit utenfor Bergen har store styrker vært i gang siden 17-tiden med å slokke en brann i et skogområde. Også denne brannen er under kontroll, og flammene har heller ikke tatt noen hus her.

På Voss ble en 79 år gammel mann alvorlig skadd av en bråtebrann i ettermiddag. Han ble fraktet med helikopter til Haukeland universitetssykehus, melder ba.no.

6.000 MÅL SVIDD AV: Den store lyngbrannen i Oltedals-området sør i Rogaland er under kontroll torsdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling