Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6000 mennesker oppholder seg i ulovlig i Norge

Tall fra Politiets utlendingsenhet viser at det per 18. juli oppholder seg minst 6000 personer ulovlig i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til disse tallene, er det også personer med ulovlig opphold som hvert enkelt politidistrikt har ansvar for, skriver Nettavisen.

- Årsaken til at utviste personer har langvarige ulovlige opphold i Norge dreier seg om returforutsetninger til ulike land. Returforutsetninger er i stadig endring, og det er mange individuelle, sammensatte årsaker til at utviste personer fremdeles oppholder seg i riket, har Politiets utlendingsenhet (PU) skrevet i en e-post om saken.

Regjeringen har satt som mål å sende ut 7.500 personer i 2018. PU-sjef Morten Ervik har sagt at det mest sannsynlig ikke vil skje.

- Etter første tertial er det mye som tyder på at vi ikke når dette målet, men det er klart vi jobber for å komme så tett opp mot måltallet som vi bare kan, sa Ervik til VG i juni.

Halvårstall fra PU viser at til sammen 2.488 personer med ulovlig opphold har blitt sendt ut, det er 13 prosent lavere enn på samme tid i fjor.