6000 migranter reddet på Middelhavet i helga

Flere dramatiske aksjoner.

REDDET: Migranter reddet om bord i fartøyet Proactiva Open Arms, nord for Sabratha i Libya i april. Denne helga har ytterligere 6.000 blitt reddet på samme rute til Italia. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
REDDET: Migranter reddet om bord i fartøyet Proactiva Open Arms, nord for Sabratha i Libya i april. Denne helga har ytterligere 6.000 blitt reddet på samme rute til Italia. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 6000 personer på vei over Middelhavet til Europa er reddet i flere dramatiske aksjoner koordinert av den italienske kystvakten i helga.

Nesten 3000 båtflyktninger ble fredag reddet og omtrent like mange lørdag, opplyser den italienske kystvakten. De ble plukket opp av fartøyer fra marinen, kystvakten, EUs grensevakt Frontex og en rekke andre støttefartøy som opererer i Middelhavet. Sju personer er bekreftet omkommet.

Klarer ikke alle

En del av migrantene er allerede ankommet Italia, mens blant annet 730 personer fremdeles er ombord på et skip som opereres av Leger Uten Grenser (MSF).

Den libyske kystvakten melder om tragiske tilstander der de har plukket opp rundt 170 personer utenfor Tripoli lørdag, men ikke klarte å ta ombord flere på grunn av mangel på ressurser.

Italia og Libya har de siste månedene styrket samarbeidet for å forebygge at folk foretar de livsfarlige reisene over Middelhavet.

Ny avtale

Den italienske regjeringen undertegnet i februar en avtale med Libya som skal sikre den libyske kystvakten bistand. Ifølge italienerne har de så langt levert to båter til Libya til dette formålet, med åtte til på vei før juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer