Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6.000 nye barnehageplasser til de minste

Regjeringen ønsker å opprette 6.000 nye barnehageplasser for barn under tre år innen utgangen av 2001, går det fram av Barne- og familiedepartementets budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I satsingen på barnehagene er det også et mål for regjeringen å øke statens andel av driftskostnadene, slik at foreldrebetalingen kan reduseres. I 2001 økes statstilskuddet for barn under tre år med to prosent ut over den priskompensasjonen som gjelder barn i alle aldersgrupper. I tillegg foreslår regjeringen å bevilge 5,6 millioner kroner til kvalitetssikring av barnehagene.

Kontantstøtten omtales ikke spesielt i Barne- og familiedepartementets budsjett. Det eneste som sies er at regjeringen til våren vil legge fram en stortingsmelding for å oppsummere den evalueringen som er gjennomført av kontantstøtten.

Dessuten varsles det som ventet at det skal legges fram nye, og ifølge Regjeringen mer rettferdige, regler for barnebidrag i løpe t av neste år.

Et annet viktig punkt i Barne- og familiedepartementets budsjett er forslaget om å innlemme forsørgerfradraget i barnetrygden fra og med 2001. Regjeringen forslår også å avvikle ordningen med søskengradering av barnetrygden.

(NTB)