6000 statsansatte kan gå ut i streik torsdag

Studenter kan miste eksamen, Nav-kontorer og fengsler kan rammes.

KAN RAMMES: Mange Nav-kontorer vil bli rammet av en eventuell streik i staten til uken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KAN RAMMES: Mange Nav-kontorer vil bli rammet av en eventuell streik i staten til uken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forhandlingene i statsoppgjøret brøt sammen i slutten av april. Tirsdag klokken 10 møtes partene til et nytt forsøk på å komme til enighet hos Riksmekleren.

De fire sammenslutningene LO Stat, Unio, Akademikerne og YS har varslet at de til sammen vil ta ut rundt 6200 i streik fra torsdag morgen, dersom partene ikke kommer til enighet.

Dersom en eventuell konflikt skulle vedvare, har organisasjonene varslet at hele 77 000 statsansatte kan gå ut i streik.

Kan miste eksamen

LO Stat vil ta ut totalt 4000 medlemmer i første streikeuttak, og forbundet konsentrerer seg særlig om Oslo og Trondheim, der en rekke ansatte ved de to byenes Nav-kontorer og skattekontorer tas ut. I tillegg rammes Oslo fengsel og Trondheim fengsel, samt restaureringen av Nidaros domkirke.

Alle departementene og en rekke underliggende direktorater og etater, vil også rammes. Blant annet varsles det uttak av nærmere 200 ansatte i politiet og Politidirektoratet.

Unio vil ta ut 1100 medlemmer i sitt første streikeuttak. Dette gjelder blant annet ansatte på universitet og høgskoler, ulike yrkesgrupper i politiet, skatterevisorer og Nav-ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer