Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6000 tørste kameler amok i landsby

Nå skal de skytes.

TØRSTE: Kamelene har terrorisert en landsby i flere uker. Nå skal de skytes. Foto: EPA/Scanpix
TØRSTE: Kamelene har terrorisert en landsby i flere uker. Nå skal de skytes. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Australske myndigheter planlegger nå å samle 6 000 ville kameler med helikoptre og skyte dem etter at de gikk amok i landsbyen Docker River.

De 350 menneskene som bor i landsbyen har blitt plaget av tørste kameler hver eneste dag de siste ukene, skriver Associated Press.

- Docker River er under angrep av 6 000 sinte og ville kameler, sier ministern Rob Knight for Northern Territory i Australia.

Kamelene har veltet vanntanker, forsøkt å hente vann fra klimaanlegg og ødelagt et gjerde ved rullebanen på småflyplassen.

- Dette er en kritisk og uvanlig situasjon, som krever en rask handling, sier ministeren.

Myndighetene planlegger nå å bruke helikoptre til å samle kamelene omtrent 14,5 kilometer utenfor byen, skyte dem og la dem råtne i ørkenen.

49 000 australske dollar vil bli brukt til å bygge opp skadet infrastruktur, skriver Associated Press.

Knight sier det haster, fordi horden bare blir større. Mange mennesker i landsbyen har vært redde for å forlate sine hjem. Kamelene kan bli opp til 900 kg tunge, og 2,1 meter høye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media