EKSTREMVÆR: En mann med hunden sin på en imropvisert flåte i delstaten Espíritu Santo i Brasil. Her har mer enn 60 000 mennesker blitt tvunget til å forlate hjemmene sine etter det kraftige regnværet de siste ukene.  (EPA/CAMILA VARGA)
EKSTREMVÆR: En mann med hunden sin på en imropvisert flåte i delstaten Espíritu Santo i Brasil. Her har mer enn 60 000 mennesker blitt tvunget til å forlate hjemmene sine etter det kraftige regnværet de siste ukene. (EPA/CAMILA VARGA)Vis mer

60.000 hjemløse etter flom

Minst 44 mennesker har mistet livet etter kraftig regn, flom og skred sør i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er nødt til å gjenoppbygge delstaten, sier guvernør Renato Casagrande i delstaten Espirito Santo til nyhetsbyrået AFP.

Oversvømmelsene har ødelagt veier og broer, og mange er fanget av jordras. Flommen har også rammet drikkevann og strømførsyning.

Regnværet her de siste ukene beskrives som det verste på 90 år, og minst 44 mennesker har omkommet.

Også delstaten Minas Gerais er rammet. Her har været forverret seg de siste dagene, og en rekke personer har mistet livet i jordskred.

Flere titalls byer i begge delstater har erklært unntakstilstand.

Brasils president Dilma Rousseff besøkte Vitoria, hovedstaden i Espirito Santo, tidligere denne uken og lovet å bevilge mer enn 260 millioner dollar i føderale midler til å hjelpe flomofrene.

Brasilianske soldater ble i går satt inn for å distribuere mat og medisiner til de flomrammede. De vil også bidra til å gjenoppbygge infrastruktur i området.

(Kilder AFP, ny times, BBC)