Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 000 kroner mer i lønn

Økonomisjef Anne Stokkedal (47) fikk et lønnshopp på 60 000 kroner som følge av at jobben hennes ble verdivurdert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det viste seg at jeg som økonomisjef kom dårlig ut lønnsmessig i forhold til andre mellomledere i bedriften, sier Anne Stokkedal.

Sammenliknet stillinger

Hun er ansatt i Vox på Skullerud i Oslo, som jobber med kompetanseutvikling i arbeidslivet. Stokkedal fikk høyere lønn etter at bedriften sammenliknet ulike stillinger ut fra ansvar, mellommenneskelige relasjoner og arbeidsforhold.

-  Det er veldig flott å være ansatt et sted der likelønn blir tatt på alvor. I det offentlige er det langt fra vanlig å stige ti lønnstrinn i et jafs. Jeg vil rose ledelsen som reagerte så raskt og ryddig. De tok ansvar og utliknet urettferdighetene, sier Stokkedal. Hun har alltid ment at trivsel var viktigere enn lønn.

-  Men uansett er det svært hyggelig å få lønnsforhøyelse.

48 stillinger i Vox ble verdivurdert. Sju av disse stillingene fikk høyere lønn som følge av vurderingen. To av tilfellene var kjønnsdiskriminerende.

Ble med i pilotprosjekt

Verdivurderingen kom i gang etter at bedriften for to år siden ble med i pilotprosjektet til Barne- og familiedepartementet og Moderniseringsdepartementet.

-  Dette er noe vi jobber med, og målet er å verdivurdere alle våre om lag 100 ansatte, sier personalsjef Oddny Sande og påpeker at slik vurdering er nyttig når de skal gi nyansatte lønnstilbud.

VELDIG FORNØYD: Anne Stokkedal er veldig fornøyd med utslaget av verdivurderingen av hennes stilling. Det ga henne 60 000 kroner mer i lønn. Her er hun sammen med kollega Camilla Alfsen (t.v.), seniorrådgiver og personalsjef Oddny Sande (t.h.).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media