600.000 evakuert fra innsjø i Kina

Kinesiske myndigheter har evakuert 600.000 mennesker fra området rundt Dongting-innsjøen som er i ferd med å gå over sine bredder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede skal 16 mennesker ha mistet livet og 27.000 boliger skal ha blitt ødelagt på grunn av oversvømmelsen, ifølge China Daily. 415.000 hektar dyrket mark er også ødelagt i det som er Kinas viktigste risområde.

Mer enn en million frivillige arbeider døgnet rundt med å stable sandsekker og lete etter sprekker i dikene, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Dersom innsjøen går over sine bredder, kan ti millioner mennesker rundt innsjøen og langs Yangtse-elva være truet.

Allerede er vannstanden 2,7 meter over flommerket, men flomtoppen ventes ikke å nå innsjøen før søndag.

Blant byene langs elva som er truet, er provinshovedstaden Changsha i Hunan og den svære industribyen Wuhan i naboprovinsen Hubei. Til sammen har de to byene 13 millioner innbyggere.

Provinsmyndighetene forbereder seg på det verste og rydder veier slik at redningsmannskaper og forsyninger, slik som telt, kan fraktes fram så fort det blir nødvendig.

900 mennesker har allerede mistet livet som følge av forskjellige oversvømmelser i sommer, trass i myndighetenes innsats for å hindre gjentakelse av flomkatastrofen fra 1998, da 4.000 mennesker omkom som følge av at Dongting-innsjøen gikk over sine bredder.

Myndighetene har lagt ned forbud mot tømmerhogsten som har ryddet bort all skog langs bredden av den øvre delen av Yangtse-elva ovenfor Dongting, og har innledet et skogplantingsprogram.

(NTB-Reuters-AF)