61-åring sendte barnesex på mobilen

Nå må han i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett er ekspeditøren dømt til fengsel i 60 dager. 36 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. 61-åringen hadde tilstått, etter at han ble tatt på fersk gjerning i sitt hjem av politiet. Straffen var i samsvar med oslopolitiets straffepåstand.

Det var før jul i fjor at 61-åringen sendte en mms-melding fra sin mobil til en annen mobiltelefon. Bildet viste et barn som utførte oralsex på en voksen mann. Dette førte til at alarmen gikk, og kriminalpolitiet aksjonerte samme kveld mot mannens leilighet i Oslo.

Over 600 bilder
Omfattende beslag viste at mannen hadde lastet ned barneporno både på stasjonær og bærbar pc og på mobilen. Det var til sammen over 600 bilder som viste seksuelle overgrep mot gutter som var «eller som framsto» som om de var under 18 år.

- Guttene framsto i seksuelle situasjoner, enten alene eller sammen med andre, ifølge oslopolitiets siktelse mot 61-åringen.

Under ti år
I premissene understreker dommeren at det er ulike bilder av barn og gutter i forskjellige aldrer.

- Mange er i alder godt under 10 år, og i hvert fall ett bilde er av en betydelig yngre gutt, heter det.

Det er ikke gjort noe for å skjule ansiktet på barna. Dette innebærer at barna resten av livet må leve med at bildene av dem ligger på Internett, konkluderer dommerne.

Straffesaken mot 61-åringen gjelder distribusjon av ett bilde, og det er ikke funnet bevis for at dette har skjedd flere ganger.