61-åringen fra Kvæfjord varetektsfengsles i fire uker

Siktet for å ha knivstukket jente (13).

 BOR I TELT:  Mannen som er siktet for å ha stukket en 13 år gammel jente med kniv bodde i dette teltet - som står omkring to meter fra stedet der jenta ble stukket. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
BOR I TELT: Mannen som er siktet for å ha stukket en 13 år gammel jente med kniv bodde i dette teltet - som står omkring to meter fra stedet der jenta ble stukket. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Nordlys): 61-åringen som er siktet for å ha knivstukket en 13 år gammel jente i Kvæfjord i går tidlig, varetektsfengsles nå i fire uker.

Jenta skal ha blitt stukket med kniv da hun var på vei til skolen, kort tid etterpå skal han ha erkjent knivstikkingen.

«Jeg har gjort noe dumt», skal mannen ha sagt ifølge Geir Pedersen, stasjonssjef ved Harstad politistasjon, skriver Nordlys.

Den 61 år gamle mannen var av helsemessige årsaker ikke til stede under fengslingsmøtet i Trondenes tingrett tirsdag.

Den 13 år gamle jenta som ble knivstukket på vei til skolen i Kvæfjord befinner seg på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, ifølge Nordlys.

- Tilstanden til jenta er alvorlig, men stabil. Legen sier at det ser ut til å gå bra, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Dagbladet.

Den siktede som er i 60-årene skal tidligere ha hatt et rusproblem, men ifølge kameraten har han holdt seg tørr i fem år. Han skal imidlertid ikke ha fått særlig med oppfølging av det kommunale systemet. Mannen skal ikke være dømt for straffbare forhold tidligere, ifølge Nordlys.