61-åringen ville vite hva som skjedde. Ble skutt med elektrosjokkpistol

Hadde ryggen til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Tallahassee i Florida bekreftet i dag at en politimann er suspendert etter en politiaksjon i går, skriver nyhetsbyrået AP. Politiet hadde rykket ut etter tips om narkotikaomsetning, og pågrepet tre personer.

Aksjonen midt på dagen ble fulgt av flere naboer og tilfeldige forbipasserende. På et tidspunkt nærmer 61 år gamle Viola Young seg politibilene, på tross av advarsler fra tilskuere og politi.

- Jeg vil bare vite hva som skjer, ropte kvinnen ifølge politirapporten.

Skutt bakfra Da politimannen er helt borte hos henne, prøver han å ta tak i Youngs arm. Hun drar den til seg, snur ryggen til og begynner å gå. Da tar politimannen fram en elektrosjokkpistol, og skyter kvinnen i rygger.

Hun faller i bakken med ansiktet først.

Elektrosjokkvåpen skal i utgangspunktetet ikke være dødelige. Men ifølge en rapport utført av Amnesty i 2012 skal 500 personer i USA ha dødd av skadene våpenet har påført dem, har NRK skrevet tidligere. Oversikten gjaldt tidsrommet 2001 til 2012.

Kvinnen blir liggende ei god stund, før hun blir hjulpet opp og inn i en politibil. Hun ble fengslet for å ha motsatt seg arrestasjon uten vold.

Lover full åpenhet Politimester i Tallahassee, Michael DeLeo, sa på en pressekonferanse i dag at hendelsen nå blir etterforsket.

De friga samtidig en video filmet av en tilskuer, og lover full åpenhet i prosessen videre.

- Basert på videoen har jeg gode nok grunner til å sette igang en intern etterforskning, og suspendere betjent Terry Mahan til vi vet utfallet av etterforskningen, sa han ifølge WTSP.

Flere vanskelige saker Hendelsen er den siste i rekken av en lang rekke vanskelige saker for amerikansk politi. I august ble Michael Brown skutt og drept av en politimann, noe som førte til store protester i byen St. Louis.

Forrige uke ble en bilfører skutt av en politimann. Offeret ble bedt om å vise førerkortet, og strakte seg inn i bilen etter sertifikatet da politimannen fyrte løs. Politibetjenten ble seinere arrestert og siktet for grov vold.

Liknende hendelser blir filmet i større grad enn tidligere, både av publikum og med politiets egne såkalte dashcams montert i bilen.