Flyktningkrisen:

61 barn var gift eller forlovet da de kom til Norge fra Syria

Norske myndigheter frykter tallet vil øke.

FRYKTER HØYERE TALL: Hele 61 barn var gift eller forlovet da de kom til Norge fra Syria, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. Her gjør tollere og politi en rutinekontroll på nattbussen fra Malmö på Svinesund tollstasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FRYKTER HØYERE TALL: Hele 61 barn var gift eller forlovet da de kom til Norge fra Syria, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. Her gjør tollere og politi en rutinekontroll på nattbussen fra Malmö på Svinesund tollstasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor ble det registrert en markant økning i antall ekteskap som involverte barn under 18 år fra Syria.

Norske myndigheter frykter at økningen fortsetter.

Flere tvangsekteskap

I alt søkte 10 536 syrere asyl i fjor. Samtidig med den økte andelen asylsøkere, så man også en markant økning i antall henvendelser til det nasjonale Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

Saker knyttet til unge med bakgrunn fra Syria økte fra fire i 2014 til 28 i 2015.

Over halvparten gjaldt gjennomførte tvangsekteskap. 25 av alle sakene gjaldt jenter/kvinner, og 14 gjaldt barn under 18 år.

- Flere barneekteskap i 2016

Barneekteskap var hovedbekymring i mange av sakene. Siden barneekteskap ikke utgjør en kategori i systemet, registrerte Kompetanseteamet sakene under «gjennomført tvangsekteskap» (12 saker). Seks saker handlet om trusler/vold og fem saker frykt for tvangsekteskap.

Da rapporten ble presentert ved årsskiftet uttalte teamet at de hadde grunn til å tro at økningen knyttet til syriske barneekteskap ville fortsette i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer