61 døde i gruveulykke

MOSKVA (NTB): Over 60 russiske gruvearbeidere mistet livet i en metangasseksplosjon i en kullgruve i den sør-sibirske byen Novokuznetsk natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 67 personer befant seg i gruven, da metangassen eksploderte i en av gruvesjaktene, og ifølge de siste tallene i kveld, døde 61 av dem i eksplosjonen. Ulykken skjedde midt i et skiftbytte, og hele sjakten raste sammen.

Seks personer er reddet og brakt til sykehus for behandling for gassforgiftning. Ulykken skjedde klokken 01.17 lokal tid natt til i dag, opplyste det russiske redningsdepartementet.

Andre gang

Ifølge det russiske tv-selskapet RTR ble samme gruve rammet av en eksplosjon den 24. november. Fem gruvearbeidere fikk brannskader. Tv viste i dag opptak av fortvilte ektefeller og arbeidskamerater som ventet på nyheter ved gruveåpningen.

Gruven tilhører selskapet Kuznetskugol og ble åpnet i 1946. Den produserer rundt en million tonn kull i året.

Spesialutdannede redningsmannskaper er på vei til området for å lete etter overlevende.

Landesorg

Regionens guvernør, Aman Tulejev, kom til åstedet, og det ble erklært tre dagers sorg i forbindelse med ulykken. Både president Boris Jeltsin og statsminister Viktor Tsjenomyrdin fastholdt sine offisielle program. Jeltsin reiste til Sverige på et lenge planlagt statsbesøk, mens Tsjernomyrdin reiste til Hviterusslands hovedstad Minsk for et møte med president Aleksander Lukasjenko.

Jeltsin sa da han da kom til Stockholm at han var dypt bedrøvet på grunn av ulykken. Han er den første russiske statssjef som besøker Sverige på 80 år.

IDENTIFISERER: Slektninger venter på å identifisere de omkomne.