Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

61 personer er funnet døde i engelsk kanal. Professor tror en seriemorder er løs

- Ekstremt usannsynlig at det bare er ulykker.

UTSATT OMRÅDE: 61 personer er funnet døde i kanalen ved Manchester Canal Street i løpet av de siste seks åra. En professor mener tallet er unormalt høyt og hevder en seriemorder kan stå bak flere av dødsfallene. Skjermdump: Google Maps
UTSATT OMRÅDE: 61 personer er funnet døde i kanalen ved Manchester Canal Street i løpet av de siste seks åra. En professor mener tallet er unormalt høyt og hevder en seriemorder kan stå bak flere av dødsfallene. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 61 døde personer er dratt opp fra vannet i Rochdale-kanalen i Manchester i løpet av de siste seks åra.

Manchester Canal Street er kjent for utelivet og er spesielt populært for homofile. Nå mener psykologiprofessoren Craig Jackson at tallet på døde er unormalt høyt og ikke bare kan skyldes ulykker og selvmord, skriver britiske Independent.

Professor Jackson frykter en seriemorder er løs.

- Det er ekstremt usannsynlig at et så høyt antall døde skyldes ulykker eller selvmord, sier Jackson til avisa.

#ThePusher Manchester-politiet hevder det ikke er noe mistenkelig ved dødsfallene, men spekulasjoner og konspirasjonsteorier på sosiale medier har ført til utbredt bruk av hashtaggen #ThePusher - eller #dytteren på norsk.

Området ved Manchester Canal Street er kjent for å være preget av fyll om nettene. Stephen Faulkner som jobber på en pub i området vil ikke utelukke at flere kan ha blitt dyttet i vannet.

- Der er mange fulle folk og noen kan være ute etter å rane dem. Kanskje er ofrene blitt dyttet i vannet. Jeg tror flere er blitt dyttet, sier Faulkner.

Blant annet studenten Souvik Pal ble funnet død i kanalen i 2013. Saken ble omtalt som et mysterium av BBC.

Advarsler I området rundt kanalen er det tydelige skilt der personer oppfordres til å opptre forsiktig og skiltene understreker faren ved å falle ned de få meterne ned i vannet.

Manchester-politiet sier følgende etter teorien til professor Jackson:

- Etter en stor granskning av omstendighetene rundt hvert dødsfall er vi kommet fram til at det ikke er skjedd noe mistenkelig, skriver politiet i en pressemelding.

Manchester ligger nordvest i England og har rundt 500 000 innbyggere.