Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6,25 prosent mer i fjor

Den gjennomsnittlige veksten i årslønn fra 1997 til 1998 anslås til å ha vært om lag 6,25 prosent, mot 4,3 prosent året før. Overhenget til årets inntektsoppgjør blir stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De store lønnsgruppene var relativt godt samlet rundt den gjennomsnittlige årslønnsveksten. For arbeidere i industrien anslås veksten å ha vært 5,5 prosent og for industrifunksjonærer i NHO-bedrifter 6,75 prosent. I stat og kommune anslås lønnsveksten foreløpig til rundt 6 prosent.

Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene la mandag fram en kortversjon av sin rapport foran årets inntektsoppgjør. Utvalgets leder, Svein Longva, pekte på at overhenget i lønningene til 1999 blir klart høyere enn til 1998. I gjennomsnitt anslås overhenget til 3,25 prosent, mot 1,6 prosent til 1998.

Uansett om årets inntektsoppgjør blir et 0-oppgjør, så får vi altså en lønnsvekst på om lag 3,25 prosent.

I løpet av den siste tiårsperioden har det generelt sett vært en lønnsutjevning mellom kvinner og menn innen alle områder som Det tekniske beregningsutvalget har tall for. Longva understreket på en pressekonferanse mandag at utjevningen har gått saktere i siste halvdel av denne tiårsperioden.

I 1998 var det en viss tilnærming mellom kvinners og menns lønnsnivå innen varehandel og for industriarbeidere, mens forskjellene økte noe innen bankvirksomhet og i kommunesektoren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media