63-åring kan gi retten mange svar i dag

Nabo (63) er den eneste tiltalte som legger kortene på bordet i overgrepssaken. I dag forklarer han seg i retten.

SISTEMANN SKAL FORTELLE: Den 63 år gamle tiltalte skal gi sin versjon av overgrepssaken i Nord-Østerdal tingrett i dag. Mannen erklærte seg tirsdag skyldig etter tiltalen. Foto: Tomm W. Christiansen
SISTEMANN SKAL FORTELLE: Den 63 år gamle tiltalte skal gi sin versjon av overgrepssaken i Nord-Østerdal tingrett i dag. Mannen erklærte seg tirsdag skyldig etter tiltalen. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM: (Dagbladet): I dag starter forklaringen til den tiltalte nabomannen (63) i overgrepssaken fra Alvdal. Mannen er den eneste av de fem tiltalte som har erklært seg skyldig på alle tiltalepunktene mot ham, og det er derfor knyttet stor spenning til om mannen vil gi retten svar på flere ubesvarte spørsmål om hva slags roller de forskjellige tiltalte har hatt.

- Han er et veldig viktig vitne, sier mannens forsvarer Johnny Christian Schill til Dagbladet.

Så langt har et tidligere samboerpar og et foreldrepar (46) forklart seg. De to første legger mye av skylden for problemene i Alvdal-huset på hverandre, mens foreldreparet nekter enhver befatning om saken.

- Han ønsker bare å bli ferdig med saken, sa mannens forsvarer Johnny Christian Schill, i retten på mandag, etter at klienten hadde erkjent straffskyld.

Spent - Jeg er spent på hans forklaring, det kan virke som han ønsker å legge alle kort på bordet,  sier den hovedtiltalte stefarens forsvarer, Sverre Næss, til Dagbladet.

Nabomannen (63), som tidligere har jobbet som lærer, er i dag pensjonert.

Nekter straffskyld Foreldreparet (46) avga sine forklaringer i retten i går. De nekter enhver befatning i saken. Deres forsvarere mener aktor har en dårlig sak.

Både moren og faren til de to andre ofrene i overgrepssaken forklarte seg i retten i går.

Begge benekter enhver befatning med saken og svarte mye «nei» og «vet ikke» på spørsmål fra aktoratet.

De knyttes av politiet til saken i årene 2003 til 2005 og skal ha forgrepet seg på sine egne barn blant annet ved å holde igjen barna da de forsøkte å flykte.

- Syltynt bevisgrunnlag Begge hevdet i retten at de ikke hadde sett mye til den medtiltalte stefaren (64). De var på kaffebesøk hos moren (46) et par ganger, men de var ikke nære venner, forklarte de.

- Jeg har aldri sett noe overgrep mot mine barn og jeg har aldri begått overgrep mot mine barn, uttrykte de begge i retten.
Forsvarerne til tiltalte mener tiltalegrunnlaget er tynt.

- De har ett dommeravhør av den ene sønnen. Jeg mener tiltalegrunnlaget er syltynt, sier Frode Wisth, som forsvarer faren.

Det skal ikke foreligge noe bildebevis mot dem. Advokat Anniken Mellegaard, som forsvarer moren, er enig.

- Hun håper at rettssaken skal gi svar på om barna hennes ble misbrukt, sier Mellegaard.

I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese mer om livet som utspilte seg i det hovedtiltalte parets hjem.