MAGESJUK ETTER LUKSUSMÅLTID: 63 av 78 spisende gjester på den verdensberømte restauranten Noma i København ble fikk magesyke etter besøket på luksusrestauranten. Det danske mattilsynet kritiserer spisestedet.
Foto: AFP / Keld Navntoft / NTB Scanpix
MAGESJUK ETTER LUKSUSMÅLTID: 63 av 78 spisende gjester på den verdensberømte restauranten Noma i København ble fikk magesyke etter besøket på luksusrestauranten. Det danske mattilsynet kritiserer spisestedet. Foto: AFP / Keld Navntoft / NTB ScanpixVis mer

63 gjester fikk magesjau etter besøk på verdens beste restaurant

Kjøkkenmedarbeider på Noma i København spredde sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste rapporten fra Fødevarestyrelsen (Mattilsynet) i Danmark smaker trolig vondt for stjernerestauranten Noma i København i Danmark.

Restauranten som regnes blant de aller mest velsmakende i verden har gjort gjestene sine syke i stedet for mette den siste tida.

Under et kontrollbesøk på resturanten den 20. februar ble det konstatert problemer med hygienen ved restauranten, skriver Ekstrabladet.dk.

Det var gjester selv som kontaktet tilsynet etter at de hadde blitt syke etter  å ha vært på restauranten.

- Det er konstatert sykdom (oppkast og diare - magesjuke) i 12 selskaper med 63 syke av 78 spisende i perioden 12. februar til 16. februar. Samtidig har det vært sykdom blant personalet som håndterer matvarer, skriver Fødevarestyrelsen i deres rapport.

Ekstrabladet.dk skriver at Fødevarestyrelsen mener det er sannsynlig at en kjøkkenmedarbeider har smittet gjestene med magesjuke.

Arbeideren skal ha opplyst til arbeidsgiveren om sykdommen per mail, men ingen i restauranten skal ha reagert på dette eller e-poster fra gjester som skrev at de har blitt syke.

Etter sine besøk gir Mattilsynet bedriftene score i form av enten smilefjes, mindre smilende smiljefjes, litt surfjes eller surfjes. Noma scoret det nest beste.

Dagbladet har henvendt seg til restauranten, men har ikke fått noe tilbakemelding ennå.

Avisa BT.dk har fått en pressemelding fra restauranten der de beklager.

- Dette er en sak som opprører oss, skriver Nomas direktør Peter Kreiner.

Han opplyser at restauranten etter utbruddet har jobbet tett med Fødevarestyrelsen for å finne smittekilden og sier at de er ikke endelig avklart, men tror det kan være en uheldig medarbeider som har vært syk, men ikke vist symptomer.

De opplyser at kjøkkenet er desinfisert flere ganger etter utbruddet.

- Noma er nå i dialog med gjestene angående kompensasjon, sier Kreiner.

Dagbladet kommer med mer.

I VERDENSTOPPEN: Restaurant Noma i København som en av verdens beste restauranter og har fått den gjeve utmerkelsen flere ganger. Disse bordene pleier å være fullsatte, ønsker man bord bør man bestille måneder i forveien. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
I VERDENSTOPPEN: Restaurant Noma i København som en av verdens beste restauranter og har fått den gjeve utmerkelsen flere ganger. Disse bordene pleier å være fullsatte, ønsker man bord bør man bestille måneder i forveien. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer