63 pingviner drept i bieangrep

Omtales som et sjeldent angrep.

DREPT: 63 afrikanske kappingviner er drept i et sjeldent bieangrep. Foto: Ann Steve Toon / REX / NTB
DREPT: 63 afrikanske kappingviner er drept i et sjeldent bieangrep. Foto: Ann Steve Toon / REX / NTB Vis mer
Publisert

På en strand utenfor Cape Town i Sør-Afrika har en bisverm tatt livet av 63 utrydningstruede kappingvinger, ifølge den lokale stiftelsen Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds, skriver The Guardian.

- Tester viser at det ble funnet bistikk rundt pingvinenes øyne, sier David Roberts, en talsperson for stiftelsen til nyhetsbyrået AFP.

- Dette er en veldig uvanlig hendelse. Vi forventer ikke at dette skal skje ofte, det er en ren tilfeldighet, legger han til.

Det er en honningbie av arten Apis mellifera capensis som regnes som ansvarlig for dødsfallene, ifølge australske ABC News.

Sterkt truet

Ifølge Store norske leksikon er kappingviner en afrikansk fugleart i slekten båndpingviner. De går også under navnet eselpingvin, kanskje på grunn av dens karakteristisk høylytte skrik som likner på lyden av eselvrinsk.

Det er den eneste pingvinarten som hekker i Afrika, hovedsakelig langs kysten av Sør-Afrika og Namibia. Den er listet som sterkt truet på grunn av at verdensbestanden har gått ned med 50-79 prosent siden 1978.

- Skal ikke dø på den måten

- Pingvinene ... skal ikke dø på den måten, ettersom de allerede er i fare for å bli utryddet. De er en beskyttet art, legger Roberts til.

Det ble også undersøkt hvorvidt pingvinene døde av sykdom eller forgiftning.

- Det ble ikke funnet noen ytre fysiske skader på noen av fuglene, ifølge en uttalelse fra South African National Parks.

Testene viste at alle pingvinene hadde flere bistikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer