6300 snøploger og 126 000 tonn salt skal takle «Icezilla» i New York

Stålsetter seg for snøstormen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En snøstorm forventes å treffe nordøstlige deler av USA mandag og tirsdag. Spesielt New York og Boston er utsatt og det spekuleres i at opptil én meter snø vil dekke gatene, skriver CNN.

- Jeg vil at alle skal skjønne at vi, mest sannsynlig, venter på én av de største snøstormene i byens historie, sa New York-borgermester Bill de Blasio, ifølge kanalen i går.

Og metropolen stålsetter seg for uværet som kan komme til å herje den høyreiste byen. de Blasio advarer om å ikke undervurdere kreftene som vil komme.

Flere tusen snøploger står klare til å rydde unna gatene. I tillegg står 126 000 tonn salt klart til å dekke mulig speilglatte veier i dagene framover. Nasjonalgarden stasjonerer ut flere titalls personer rundt omkring i regionen.

Borgermester Mark Boughton i Danbury i staten Connecticut har døpt stormen til Twitter-hashtaggen «#Icezilla» med referanse til fantasiudyret Godzilla som gjennom flere Hollywood-produksjoner de siste årtiene har smadret New York.

The National Weather Service omtaler været som «livstruende» og «historisk».

UVÆR PÅ VEI: Snøen faller over USA og en historisk snøstorm er ventet til New York i dag og i morgen. Her fra Cambridge i Massachusetts på lørdag. Foto: REUTERS / Brian Snyder / NTB scanpix
UVÆR PÅ VEI: Snøen faller over USA og en historisk snøstorm er ventet til New York i dag og i morgen. Her fra Cambridge i Massachusetts på lørdag. Foto: REUTERS / Brian Snyder / NTB scanpix Vis mer

Skal du fly til eller fra New York i dag eller i morgen, kan det bli en tålmodighetsprøve. United Airlines planlegger å kansellere alle fly i morgen lokal tid på flyplassene Newark, LaGuardia og JFK, og i Boston og Philadelphia.

New York-borgermester bruker Twitter aktivt for å nå ut til innbyggerne.

- Vær så snill å planlegge dagen din i morgen med tanke på den ventende snøstormen. Dra på jobb tidlig, så du kan dra hjem tidlig. Hold deg unna veiene under stormen, skrev han i 04-tida i natt.

Skoler vil holdes åpne, men planlagte utflukter og etter-skolen-aktiviteter er avlyst. Tirsdag ventes det at enkelte timer vil bli stengt. Søppelhenting blir utsatt mandag iog tirsdag. Mannskapet skal brukes til snøbrøyting. Til sammen 6300 snøploger vil være i sving, ifølge City Hall, skriver New York Post.