6300 snøploger og 126 000 tonn salt skal takle «Icezilla» i New York

Stålsetter seg for snøstormen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En snøstorm forventes å treffe nordøstlige deler av USA mandag og tirsdag. Spesielt New York og Boston er utsatt og det spekuleres i at opptil én meter snø vil dekke gatene, skriver CNN.

- Jeg vil at alle skal skjønne at vi, mest sannsynlig, venter på én av de største snøstormene i byens historie, sa New York-borgermester Bill de Blasio, ifølge kanalen i går.

Og metropolen stålsetter seg for uværet som kan komme til å herje den høyreiste byen. de Blasio advarer om å ikke undervurdere kreftene som vil komme.

Flere tusen snøploger står klare til å rydde unna gatene. I tillegg står 126 000 tonn salt klart til å dekke mulig speilglatte veier i dagene framover. Nasjonalgarden stasjonerer ut flere titalls personer rundt omkring i regionen.

Borgermester Mark Boughton i Danbury i staten Connecticut har døpt stormen til Twitter-hashtaggen «#Icezilla» med referanse til fantasiudyret Godzilla som gjennom flere Hollywood-produksjoner de siste årtiene har smadret New York.

The National Weather Service omtaler været som «livstruende» og «historisk».

Skal du fly til eller fra New York i dag eller i morgen, kan det bli en tålmodighetsprøve. United Airlines planlegger å kansellere alle fly i morgen lokal tid på flyplassene Newark, LaGuardia og JFK, og i Boston og Philadelphia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.