632 barn satt i arrest i Norge i fjor

632 barn ble i fjor satt i arrest i fengsler eller på glattceller på politistasjoner i fjor, viser tall fra Politidirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste tilfellene var i Oslo og i Hordaland, der henholdsvis 153 og 103 barn under 18 år ble pågrepet og satt i arresten, skriver VG.

- Målet er å begrense bruk av arrest for mindreårige til et ytterst minimum, samtidig vil det i noen tilfeller være behov for å fengsle unge lovbrytere, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet til avisen.

Den yngste av de arresterte barna i fjor var bare 14 år gammel, mens flesteparten var 17 år gamle. Nesten 70 av barna satt i arresten i over ett døgn mens 110 satt mellom 12 og 23 timer. Resten satt under tolv timer.

Leder Geir Aa. Willadsen i arrest- og transportseksjonen i Østfold politidistrikt sier at politiet gjør mye for å unngå å sette barn i celler.

- Vi kan la en pågrepet 16-årig tagger bli sittende med en betjent på et venterom mens etterforskningsskritt pågår, men det er begrenset hvor vi kan plassere ham utenfor kontortid, sier han til avisen. (NTB)