Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

632 barn satt i arrest i Norge i fjor

632 barn ble i fjor satt i arrest i fengsler eller på glattceller på politistasjoner i fjor, viser tall fra Politidirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste tilfellene var i Oslo og i Hordaland, der henholdsvis 153 og 103 barn under 18 år ble pågrepet og satt i arresten, skriver VG.

- Målet er å begrense bruk av arrest for mindreårige til et ytterst minimum, samtidig vil det i noen tilfeller være behov for å fengsle unge lovbrytere, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet til avisen.

Den yngste av de arresterte barna i fjor var bare 14 år gammel, mens flesteparten var 17 år gamle. Nesten 70 av barna satt i arresten i over ett døgn mens 110 satt mellom 12 og 23 timer. Resten satt under tolv timer.

Leder Geir Aa. Willadsen i arrest- og transportseksjonen i Østfold politidistrikt sier at politiet gjør mye for å unngå å sette barn i celler.

- Vi kan la en pågrepet 16-årig tagger bli sittende med en betjent på et venterom mens etterforskningsskritt pågår, men det er begrenset hvor vi kan plassere ham utenfor kontortid, sier han til avisen. (NTB)

Hele Norges coronakart