Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 64-åringen ikke fysisk i stand til å ha begått drapet

Kilde med kjennskap til den drapssiktede tror ikke bilentusiasten kan ha vært utøvende part da Sigrid døde.

DRAPSSIKTET: 64-åringen er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, som ble funnet like ved verkstedslokalene han disponerer på Kolbotn i Akershus. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
DRAPSSIKTET: 64-åringen er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, som ble funnet like ved verkstedslokalene han disponerer på Kolbotn i Akershus. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han er ikke fysisk i stand til å ha begått drapet, sier en kilde med kjennskap til 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, til Dagbladet.

Kilden forklarer at bilentusiasten rett og slett ikke er typen til å begå en slik forbrytelse.

- Jeg tror det ikke før jeg ser det, sier han.

- Aldri fysisk Kilden forklarer at 64-åringen nok kan være breial i ordbruken, men at han - når alt kommer til alt - aldri går inn i en fysisk konfrontasjon.

- Men det kan tenkes at han har visst noe han kunne gått videre med, sier mannen.

Dette er spesielt aktuelt siden det er kommet fram at den drapssiktede i avhør har forklart at han mistenkte en bekjent av seg - den medsiktede 37-åringen - for drapet, og at han fant skader på vennens bil mistenkelige - så mistenkelige at han tok bilder av skadene for å «sikre bevis».

Likevel gikk han ikke til politiet med opplysningene før han ble pågrepet mandag, men skal isteden ha nevnt mistanken til en bekjent for ei uke siden - flere dager før pågripelsen.

- Svært omsorgsfull Kilden er ikke alene om å stille seg undrende til at 64-åringen er siktet i Sigrid-saken. Den siktede står sentralt i deler av Norges bilmiljø og får de beste skussmål av medlemmer i miljøet. «Ryddig» og «pålitelig» er beskrivelser som blir gitt.

- Han er svært omsorgsfull, sier en bilentusiastkollega til Dagbladet.

Men understreker:

- Derfor kan han muligens ha hjulpet personer han ikke burde hjelpe.

Bilentusiastkollegaen understreker også at 64-åringen oppfattes som «en pussig skrue».

- Folk som ikke kjenner ham, rygger gjerne litt første gang de treffer ham, understreker mannen, og utdyper:

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept mandag. På hennes gamle skole Skøyenåsen er det satt opp et portrett av henne til minne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept mandag. På hennes gamle skole Skøyenåsen er det satt opp et portrett av henne til minne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer

- Han driver med rare ting, til rare tider på døgnet - og blir derfor lagt merke til.

- Lot ungdommer mekke Den svært bilinteresserte 64-åringen satt noen år som leder i den norske foreningen for en viss biltype, og hadde på det meste flere dusin biler samlet på adressene han disponerer på Østlandet. For andre med samme biltype er han en verdsatt kilde til deler.

Dagbladet får opplyst at 64-åringen for noen år tilbake lot flere yngre menn «mekke» på biler ved hans verksted.

- Det var gjerne ungdommer som trengte et kompass i livet. De fikk til slutt en «skrotbil» som de kunne kjøre når de ble 18, sier en kilde.

Det var bilinteressen som brakte 64-åringen sammen med den medsiktede 37-åringen. De to ble pågrepet i samme tidsrom som liket av den 16-årige jenta ble funnet mandag kveld.

- Brister i forklaringen Begge de to drapssiktede mennene ble i går varetektsfengslet for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Politiet jobber ut fra teorien at Sigrid ble påkjørt av 37-åringens bil, for så å bli fraktet bort fra åstedet i skadet tilstand og drept et annet sted.

Politiet tror 37-åringen er hovedmannen i drapet, men også 64-åringen er altså siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Begge de siktede nekter straffskyld.

Selv om 64-åringens bekjente beskriver ham i rosende ordelag, finner Oslo tingrett flere brister i hans framstilling. Under gårsdagens fengslingsmøte satte retten spørsmålstegn ved at han, på tross av den angivelige mistanken og «bevisinnsamlingen», valgte ikke å gå til politiet med opplysningene.

Politiet har de siste dagene saumfart eiendommene mannen disponerer, på jakt etter tekniske bevis. Hva de eventuelt har funnet, er ikke klart.

LOKALER ENDEVENDT: Politiets teknikere har de siste dagene saumfart lokalene 64-åringen disponerer. Her fra et lagerlokale på Bryn i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
LOKALER ENDEVENDT: Politiets teknikere har de siste dagene saumfart lokalene 64-åringen disponerer. Her fra et lagerlokale på Bryn i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media