POLITIET OG REDSKAPER: Politiet vil ikke kommentere hvorfor et entrepenørfirma tilsynelatende gjorde snekkerarbeid på tomta og i huset til den siktede 64-åringen i går. Firmaet vil heller ikke kommentere. Siktedes advokat sier hun ikke vet hvorfor de var det. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
POLITIET OG REDSKAPER: Politiet vil ikke kommentere hvorfor et entrepenørfirma tilsynelatende gjorde snekkerarbeid på tomta og i huset til den siktede 64-åringen i går. Firmaet vil heller ikke kommentere. Siktedes advokat sier hun ikke vet hvorfor de var det. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

64-åringens advokat refser polititaktikk

- Når han ikke klarer å dokumentere hver eneste time i sitt liv i en periode på fem uker, bruker politiet det mot ham. Det skal være omvendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/VESTBY (Dagbladet): I går satt den 64 år gamle Sigrid-siktede i nye maratonavhør på Politihuset i Oslo.

Han nekter for å ha noe med drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne å gjøre, og kommer til å begjære seg løslatt når politiet i dag framstiller han til fire nye uker i varetektsfengsel.

De vil be Oslo tingrett om å ilegge ham brev, besøk- og medieforbud, samt at han må sitte i fullstendig isolasjon. Ifølge sin forsvarer,
advokat Anne Karine Sigmond, har Vestby-mannen sittet i nærmere 70 timer i avhør.

- Omvendt bevisbyrde Den erfarne forsvarsadvokaten synes politiet praktiserer en omvendt strategi i sin etterforskning av saken.

- Det er en form for omvendt bevisbyrde i denne saken. Min klient skal hele tida sannsynliggjøre hvor han har vært og hva han har gjort i perioden. Det skal være omvendt, sier hun.

Perioden hun sikter til er fra da 16-åringen forsvant fra Østensjø 5. august til hun ble funnet drept utenfor 64-åringens verksted på Kolbotn 3. september.

- Det er vanskelig å dokumentere hver eneste time i sitt liv i en periode på fem uker. Når han ikke klarer å gjøre det, bruker politiet det mot ham, er følelsen jeg sitter igjen med. Det er feil standpunkt, det er politiet som har bevisbyrden, sier Sigmond.

Oslo politidistrikt vil ikke svare på spørsmål om Sigrid-etterforskningen før etter dagens fengslingsmøte i Oslo tinghus.

Kommenterer ikke - Vi kan ikke forhåndsprosedere fengslingsspørsmålet i media, og kan derfor ikke kommentere ,bevissituasjonen nå, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.

De ønsket heller ikke å svare på hva politiet og et entreprenørfirma gjorde på tomta og inne i huset 64-åringen disponerer i Vestby i går. Hele tomta var sperret av med politibånd og to politivakter passet på at ingen uvedkommende tok seg inn på tomta.

Innenfor sperringene så Dagbladets fotograf på stedet snekkerarbeidere bære materialer inn i bygget mens politiet passet på.

- Dette var nytt for meg og meget forbausende. Jeg vet han har hatt en vannskade i huset som har gjort at han ikke har bodd der den siste tida. Jeg aner ikke hva de gjorde der, men kanskje politiet utbedret skadene? spør forsvarer Sigmond.

Obduksjonsrapport Tirsdag mottok politiet den endelige obduksjonsrapporten om Sigrid Giskegjerde Schjetne og det er ventet at politiet vil offentliggjøre
deler av innholdet under en pressekonferanse i dag.

Om den endelige rapporten konkluderer på når og hvordan den 16 år gamle jenta ble drept, vil det være til stor hjelp for politiets videre etterforskning.

- Vi har gått gjennom all ny dokumentasjon i saken og vi kan ikke se at det er noe som styrker mistanken mot vår klient. Vi mener det er sentrale punkter i etterforskningen som bekrefter hans forklaring, vi kan ikke finne noe som avkrefter noe i hans forklaring, sier Sigmond til Dagbladet.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august, og ble funnet drept 3. september.
Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august, og ble funnet drept 3. september. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer